Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Mini tiramisu met vijgen

Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.

Mini tiramisu met vijgen
30 minuten 6 personen Toetjes
Mini tiramisu met vijgen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 250 ml slagroom (ongezoete)
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eetlepels likeur, je kunt hier allerlei soorten voor gebruiken - wij gebruikten Pineau des Charentes
  • ongeveer 100 ml espresso
  • ongeveer 12 lange vingers
  • cacaopoeder om mee te bestrooien
Mini tiramisu met vijgen
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • optioneel: spuitzak
  • siliconen spatel
  • snijplank & klein mesje
  • 6 glazen
  • kleine kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tiramisu-met-vijgen


Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.

Voorbereiding -- 10 minuten

Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang. Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel.

Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn.

Mini tiramisu met vijgen Mini tiramisu met vijgen

De mini tiramisu met vijgen afmaken -- 20 minuten + wachttijd

Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op. Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom.  Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak. Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel.

Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!

Volgend recept →
Gentse waterzooi

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!