Mini tiramisu met vijgen

(19)

Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mini tiramisu met vijgen

Ingrediënten


  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 250 ml slagroom (ongezoete)
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eetlepels likeur, je kunt hier allerlei soorten voor gebruiken - wij gebruikten Pineau des Charentes
  • ongeveer 100 ml espresso
  • ongeveer 12 lange vingers
  • cacaopoeder om mee te bestrooien

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • optioneel: spuitzak
  • siliconen spatel
  • snijplank & klein mesje
  • 6 glazen
  • kleine kom

Mini tiramisu met vijgen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tiramisu-met-vijgen


Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.

Voorbereiding -- 10 minuten

Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang. 

Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel. 

Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn. 

Mini tiramisu met vijgen
Mini tiramisu met vijgen

De mini tiramisu met vijgen afmaken -- 20 minuten + wachttijd

Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op. 

Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom.  Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak. 

Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel. 

Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Mini tiramisu met vijgen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.