Mini tiramisu met vijgen

(12)

Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mini tiramisu met vijgen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 verse vijgen
  • 250 ml slagroom (ongezoete)
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eetlepels likeur, je kunt hier allerlei soorten voor gebruiken - wij gebruikten Pineau des Charentes
  • ongeveer 100 ml espresso
  • ongeveer 12 lange vingers
  • cacaopoeder om mee te bestrooien
Mini tiramisu met vijgen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • optioneel: spuitzak
  • siliconen spatel
  • snijplank & klein mesje
  • 6 glazen
  • kleine kom

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tiramisu-met-vijgen


Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.

Voorbereiding -- 10 minuten

Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang. 

Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel. 

Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn. 

Mini tiramisu met vijgen
Mini tiramisu met vijgen

De mini tiramisu met vijgen afmaken -- 20 minuten + wachttijd

Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op. 

Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom.  Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak. 

Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel. 

Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen
Volgend recept →
Gentse waterzooi

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!