Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.
Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.
Je kunt verschillende soorten likeur gebruiken, zoals Pineau des Charentes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel.
Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn.
Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op.
Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom. Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak.
Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel.
Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.