Mini tiramisu met vijgen
😍 19Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini tiramisu met vijgen

Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.

30 minuten
6 personen

Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.

Je kunt verschillende soorten likeur gebruiken, zoals Pineau des Charentes.

Mini tiramisu met vijgen ingrediënten

Recept mini tiramisu met vijgen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang. 

Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel. 

Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn. 

Mini tiramisu met vijgen
Mini tiramisu met vijgen

De mini tiramisu met vijgen afmaken – 20 minuten + wachttijd

Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op. 

Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom.  Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak. 

Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel. 

Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
768.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.92 g
43.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
55.92 g
34.42 g
Eiwitten
10.73 g
Vezels
2.93 g
Natrium
137.42 mg
Mineralen
Ijzer
2.43 mg
Calcium
307.92 mg
Magnesium
41.58 mg
Kalium
41.58 mg
Fosfor
237.6 mg
Koper
0.16 mg
Zink
2.07 mg
Jodium
0 µg
Selenium
8.33 µg
Vitamines
Vitamine C
3.92 mg
Vitamine D
1.04 mg
Vitamine A
12.26 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.61 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
32.58 µg
Vitamine E
0.55 mg
Vitamine K
0.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mini tiramisu met vijgen"
FREDDY zegt op 25-05-2024
ik vond een heerlijk dessert om bij de feestdagen of bij vier uurtje te geven
Véronique zegt op 26-05-2024
Dankjewel Freddy, heerlijk he zo'n makkelijke toetjes die je vooraf kunt klaar maken. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.