Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tiramisu-met-vijgen
Je kunt de tiramisu eventueel ook maken in een ovenschaal i.p.v. in glaasjes, gebruik dan meer verse vijgen en lange vingers om laagjes te maken.
Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker tot de eieren wit en romig zijn. Roer de mascarpone erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel, meng dit niet te lang.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer tot yoghurt dikte en roer deze dan voorzichtig door het mascarpone mengsel. Het makkelijkste kun je het mengsel in een spuitzak doen, maar verdelen over de glazen kan ook met een lepel.
Was de vijgen, verwijder de harde stokjes en snijd de vijgen in plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dik zijn.
Maak onderin de glazen een rand van vijgenplakjes tegen de zijkant van het glas. Verdeel een bodem mascarpone mengsel in het midden en leg hier een plak vijg op.
Roer espresso samen met de likeur in een kleine kom. Breek de lange vingers door de helft, omdat ze anders niet in de glazen zullen passen. Dip dan 1 voor 1 de halve lange vingers in de koffie en leg deze op de vijgenplak.
Verdeel hier dan nogmaals mascarpone mengsel op, dan een vijgenplak en weer halve lange vingers. Herhaal tot de glazen gevuld zijn en eindig met mascarpone mengsel.
Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.