Een gevulde kipfilet kennen we wel, maar ken je deze kip met vijgen en camembert al? De combinatie van zoete vijgen en romige camembert is overheerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-10-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en maak een inkeping met je mes, maar snijd de kipfilet niet helemaal door. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en vul de kip met een lepel vijgenjam.
Verdeel de camembert in plakken en verdeel een plak kaas per kipfilet. Leg 2 plakjes spek verticaal voor je neer, plaats in het midden een 3e plak horizontaal en dan nog een 4e plak verticaal naast de anderen.
Leg de gevulde kipfilet in het midden en vouw eerst de horizontale plak over de kip en dan de verticale plakken hier overheen om een mooi dicht pakketje te maken. Was de verse vijgen (die je er eventueel bij gaat serveren) en leg deze aan de kant.
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de met spek omwikkelde kipfilets enkele minuten aan alle kanten.
Zet het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat de kip ongeveer 10 minuten zachtjes garen en serveer eventueel met extra verse vijgen, sla en pasta. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.