Krokante vijgen gebakjes met kaneel
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Krokante vijgen gebakjes met kaneel vegetarisch

Deze krokante vijgen gebakjes met kaneel zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Er gaat niets boven verse vijgen!

30 minuten
6 personen
Recept krokante vijgen gebakjes met kaneel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de vijgen en verwijder het steeltje, snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in vieren maar niet helemaal door. Meng de kaneel en suiker en doe dit eventueel in een strooibus.

Verdeel de plakken deeg door de helft, dit gaat het makkelijkste met een schaar. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Krokante vijgen gebakjes met kaneel
Krokante vijgen gebakjes met kaneel

Krokante vijgen gebakjes met kaneel afmaken – 20 minuten

Smelt de roomboter in een kleine sauspan en gebruik een kwastje om de gehalveerde plakken brickdeeg te besmeren. Bestrooi met kaneel-suiker en vouw het deeg dubbel.

Besmeer dan beide kanten nogmaals met gesmolten boter. Druk de besmeerde plakken deeg in een muffin vorm en plaats de vijgen in het midden.

Om ze zoveel mogelijk open te laten staan kun je onderin met je vingers lichtjes knijpen. Bestrooi met amandelschaafsel en een beetje extra kaneel-suiker.

Bak de gebakjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met eventueel extra poedersuiker ter garnering.

Als je deze gebakjes langer wilt bewaren, dien je dit in een luchtdichte bak te doen zodat ze krokant blijven. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
181.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.28 g
20.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.07 g
1.37 g
Eiwitten
4.18 g
Vezels
4.13 g
Natrium
78.43 mg
Mineralen
Ijzer
1.53 mg
Calcium
101.62 mg
Magnesium
37.86 mg
Kalium
37.86 mg
Fosfor
80.4 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.64 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.57 µg
Vitamines
Vitamine C
4.35 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
9.17 µg
Vitamine E
0.96 mg
Vitamine K
0.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Krokante vijgen gebakjes met kaneel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.