Deze krokante vijgen gebakjes met kaneel zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Er gaat niets boven verse vijgen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-08-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-10-2024
Was de vijgen en verwijder het steeltje, snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in vieren maar niet helemaal door. Meng de kaneel en suiker en doe dit eventueel in een strooibus.
Verdeel de plakken deeg door de helft, dit gaat het makkelijkste met een schaar. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de roomboter in een kleine sauspan en gebruik een kwastje om de gehalveerde plakken brickdeeg te besmeren. Bestrooi met kaneel-suiker en vouw het deeg dubbel.
Besmeer dan beide kanten nogmaals met gesmolten boter. Druk de besmeerde plakken deeg in een muffin vorm en plaats de vijgen in het midden.
Om ze zoveel mogelijk open te laten staan kun je onderin met je vingers lichtjes knijpen. Bestrooi met amandelschaafsel en een beetje extra kaneel-suiker.
Bak de gebakjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met eventueel extra poedersuiker ter garnering.
Als je deze gebakjes langer wilt bewaren, dien je dit in een luchtdichte bak te doen zodat ze krokant blijven. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.