Rode bietensalade met vijgen
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode bietensalade met vijgen veganistisch

Op zoek naar een snelle en lekkere salade? Maak eens een rode bietensalade met vijgen en rode port dressing. Klaar in 20 minuten.

20 minuten
2 personen
Rode bietensalade met vijgen ingrediënten
Recept rode bietensalade met vijgen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

De dressing voor deze salade zal een reductie zijn van rode port, balsamicoazijn en suiker. Deze is heel erg makkelijk te maken, voeg gewoon deze 3 ingrediënten toe aan een kleine sauspan en zet deze op laag vuur totdat de saus ingedikt is.

Dit proces duurt maximaal 15 minuten. Maak in de tussentijd de gemengde sla schoon en droog deze met een sladroger of schone keukendoek. gebruik een kleine bakpan om de pijnboompitjes kort te roosteren.

Je hoeft geen boter of olijfolie in de pan te doen, rooster de pijnboompitjes dus droog. Houdt deze wel in de gaten, aangezien pijnboompitjes heel erg snel kunnen aanbranden.

Voeg een klein beetje zout toe aan de pan en haal de geroosterde pijnboompitjes uit de pan. 

Rode bietensalade met vijgen
Rode bietensalade met vijgen

De rode bietensalade met vijgen afmaken – 5 minuten

Verdeel de gemengde salade over twee borden. Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel deze ook over de borden. Haal de takjes van de vijgen af, en snijd de vijgen (en rode bieten) daarna in parten

 Verdeel de vijgen, rode bieten en rode port dressing over de borden. Maak de rode bietensalade met vijgen af door er wat geroosterde pijnboompitjes overheen te verdelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
277.54 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
52.53 g
48.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.56 g
0.05 g
Eiwitten
4.16 g
Vezels
5.41 g
Natrium
1288.75 mg
Mineralen
Ijzer
2.32 mg
Calcium
100.18 mg
Magnesium
66.18 mg
Kalium
66.18 mg
Fosfor
97.33 mg
Koper
0.24 mg
Zink
0.92 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.76 µg
Vitamines
Vitamine C
15.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
41.74 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
100.75 µg
Vitamine E
0.53 mg
Vitamine K
0.49 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode bietensalade met vijgen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.