Op zoek naar een snelle en lekkere salade? Maak eens een rode bietensalade met vijgen en rode port dressing. Klaar in 20 minuten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bietensalade-met-vijgen
De dressing voor deze salade zal een reductie zijn van rode port, balsamicoazijn en suiker. Deze is heel erg makkelijk te maken, voeg gewoon deze 3 ingrediënten toe aan een kleine sauspan en zet deze op laag vuur totdat de saus ingedikt is.
Dit proces duurt maximaal 15 minuten. Maak in de tussentijd de gemengde sla schoon en droog deze met een sladroger of schone keukendoek. gebruik een kleine bakpan om de pijnboompitjes kort te roosteren.
Je hoeft geen boter of olijfolie in de pan te doen, rooster de pijnboompitjes dus droog. Houdt deze wel in de gaten, aangezien pijnboompitjes heel erg snel kunnen aanbranden.
Voeg een klein beetje zout toe aan de pan en haal de geroosterde pijnboompitjes uit de pan.
Verdeel de gemengde salade over twee borden. Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel deze ook over de borden. Haal de takjes van de vijgen af, en snijd de vijgen (en rode bieten) daarna in parten
Verdeel de vijgen, rode bieten en rode port dressing over de borden. Maak de rode bietensalade met vijgen af door er wat geroosterde pijnboompitjes overheen te verdelen. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.