Een overheerlijke vijgen en appel crumble met noten is krokant en zacht tegelijk. Klaar binnen 45 minuten en is zowel als gebak en ontbijt een aanrader.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-en-appel-crumble
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Meng de appels en vijgen en verdeel deze over de ingevette taartvorm.
Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.
Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.