Ohmydish.nl


Vijgen en appel crumble

Een overheerlijke vijgen en appel crumble met noten is krokant en zacht tegelijk. Klaar binnen 45 minuten en is zowel als gebak en ontbijt een aanrader.

55 minuten 8 personen Taart en cake
Vijgen en appel crumble

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram verse vijgen
  • 2 of meer appels bijv. Jonagold of Elstar
  • 120 gram bloem
  • 1/2e theelepel kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 80 gram roomboter
  • klein handjevol hele hazelnoten
Vijgen en appel crumble ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • taartvorm
  • grote kom

Bereiden


55 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-en-appel-crumble


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Meng de appels en vijgen en verdeel deze over de ingevette taartvorm. 

Vijgen en appel crumble
Vijgen en appel crumble

Vijgen en appel crumble afmaken -- 30 minuten

Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.

Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.