Vijgen en appel crumble

(41)

Een overheerlijke vijgen en appel crumble met noten is krokant en zacht tegelijk. Klaar binnen 45 minuten en is zowel als gebak en ontbijt een aanrader. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Vijgen en appel crumble

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram verse vijgen
  • 2 of meer appels bijv. Jonagold of Elstar
  • 120 gram bloem
  • 1/2e theelepel kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 80 gram roomboter
  • klein handjevol hele hazelnoten
Vijgen en appel crumble Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • taartvorm
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-en-appel-crumble


Voorbereiding – 15 minuten

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Meng de appels en vijgen en verdeel deze over de ingevette taartvorm. 

Vijgen en appel crumble
Vijgen en appel crumble

Vijgen en appel crumble afmaken – 30 minuten

Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.

Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
41 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.