Venkel is een groente met een anijsachtige smaak, niet iedereen houdt ervan maar ik ben er dol op. Dit jaar (2020) heb ik deze voor het eerst in de moestuin gezet, erg leuk om ze van mini venkeltjes te zien groeien tot grote venkelknollen.
Ik heb ze dit jaar vroeg in het voorjaar gezaaid, maar het is hier in Zuid-Frankrijk toch al snel te warm dus doorschieten is dan niet te voorkomen. In het najaar ga ik nog een poging doen, zodat ze hopelijk wat groter worden.
Grote of kleine exemplaren, zelf gekweekt of gekocht, venkel is hoe dan ook een erg lekkere groentesoort. Hier vind je een overzicht van mijn recepten met venkel en ik zal deze regelmatig aanvullen.
Venkel is warm en koud lekker, rauw of gaar zoals in deze heerlijke risotto. Extra lekker met zalm en andere groenten.
Rauwe dungesneden venkel is erg lekker in een salade, zoals bijvoorbeeld met parelcouscous en mozzarella.
In grovere stukken in een stoofpot met rundvlees is venkel ook een top combinatie.
Grove stukken venkel zijn ook ontzettend lekker in combinatie met kip en aardappelen.
De combinatie pompoen en venkel zul je misschien niet meteen aan denken, maar is echt een aanrader. Bijvoorbeeld op een makkelijke plaattaart, met kaki!
Een gratin met venkel is extra lekker door de toevoeging van Ricard/Pastis en vol van smaak door de crème fraîche.
Super makkelijke en simpele taartjes met venkel, deze is vooraf gegrild voor een grootse smaak.
Soep gemaakt van o.a. venkel en aardappelen is vol en zacht van smaak.
Een simpele salade van dungeschaafde venkel, radijsjes en granaatappel. Inclusief tip hoe de venkel extra knapperig wordt.
Geroosterde venkel is ontzettend lekker, vooral in combinatie met andere groenten en kruiden.
Venkel in combinatie met rijst is altijd een goed idee, in een koude salade met een zoete smaak van stoofpeertjes een nog beter idee.
Venkel en zalm zijn een top combinatie, of de zalm nou vers, gebakken of gerookt is. Maak er eens een salade met mierikswortel van.
In combinatie met rundvlees, aardappelen en geroosterde groenten is venkel heerlijk. Daarom ook bij deze surf en turf, oftewel biefstuk met garnalen.
Venkel en vis zijn een klassieke combinatie, daarom kan deze niet ontbreken voor de lekkerste vissoep.
Vis, radijsjes, citrus, venkel, deze salade heeft alles. Perfect tijdens een etentje of de feestdagen als voorgerecht of tussengerecht.
Venkel is ook heerlijk in combinatie met room en kaas in een simpele quiche.
Een zalm en venkel bonbon ziet er feestelijk uit, maar is eigenlijk ontzettend makkelijk om te maken.
Salade met eend en sinaasappel is fris en hartig tegelijk door de combinatie van frisse en anijsachtige venkel, frisse sinaasappel en zoutige gerookte eendenborst.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.