Deze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook.
Breng de venkelsalade op smaak met 3 eetlepels Pastis, een beetje olijfolie, peper en zout.
Gebruik een ronde uitsteker of een glas om rondjes uit de sneetjes brood te snijden. Bestrijk deze met een klein beetje olijfolie en grill deze kort aan beide kanten.
Bekleed een klein kommetje met huishoudfolie en plaats hier plakken gerookte zalm in. Plaats een handjevol venkelsalade erin en sluit de bonbon.
Het is niet perse noodzakelijk om de bonbon in de koelkast steviger te laten worden.
Leg een geroosterd rondje brood op een bord. Verwijder de folie en plaats de zalmbonbon op het brood. Garneer eventueel met rucola en komkommerkruid. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.