Zalm en venkel bonbon

(20)

Deze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Zalm en venkel bonbon

Ingrediënten


  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 3 eetlepels Ricard/Pastis de Marseille (anijs drank)
  • peper en zout naar smaak
  • 4 sneetjes (volkoren) brood
  • optioneel: rucola en komkommerkruid ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • snijmachine, mandoline of dunschiller
  • middelgrote kom
  • kleine kom
  • huishoudfolie
  • ronde uitsteker
  • grill pan of bakpan

Zalm en venkel bonbon Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-en-venkel-bonbon


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Breng de venkelsalade op smaak met 3 eetlepels Pastis, een beetje olijfolie, peper en zout.

Gebruik een ronde uitsteker of een glas om rondjes uit de sneetjes brood te snijden. Bestrijk deze met een klein beetje olijfolie en grill deze kort aan beide kanten.

Zalm en venkel bonbon
Zalm en venkel bonbon

Zalm en venkel bonbon afmaken – 15 minuten

Bekleed een klein kommetje met huishoudfolie en plaats hier plakken gerookte zalm in. Plaats een handjevol venkelsalade erin en sluit de bonbon.

Het is niet perse noodzakelijk om de bonbon in de koelkast steviger te laten worden. 

Leg een geroosterd rondje brood op een bord. Verwijder de folie en plaats de zalmbonbon op het brood. Garneer eventueel met rucola en komkommerkruid. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-12-2022


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Zalm en venkel bonbon

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.