Rustieke hele kip met venkel uit de pan

(10)

Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 hele kip
  • anderhalve venkel
  • 2 uien
  • 5 knoflooktenen
  • ongeveer 10 vastkokende aardappels
  • klein handje steranijs
  • ongeveer 6 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • klein handje dragon (vers of gedroogd)
  • 100 ml sherry
Rustieke hele kip met venkel uit de pan ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan
  • vijzel en stamper, of gebruik gemalen kardamom en steranijs
  • keukenpapier

Bereiden


Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rustieke-hele-kip-met-venkel-uit-de-pan


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.

Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout. V

ergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip. 

Rustieke hele kip met venkel uit de pan
Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Rustieke hele kip met venkel uit de pan afmaken – 1 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten.

Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is.

De kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen
← Vorig recept
Zandkoekjes - basisrecept
Volgend recept →
Schotse kwarteleitjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!