Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rustieke-hele-kip-met-venkel-uit-de-pan
Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.
Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout.
Vergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip.
Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten.
Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is.
De kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.