Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rustieke-hele-kip-met-venkel-uit-de-pan
Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout. Vergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip.
Rustieke hele kip met venkel uit de pan
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is, de kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.