Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rustieke-hele-kip-met-venkel-uit-de-pan
Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.
Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout. V
ergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip.
Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten.
Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is.
De kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!