Rustieke hele kip met venkel uit de pan
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!

1 uur 25 minuten
4 personen
Rustieke hele kip met venkel uit de pan ingrediënten
Recept rustieke hele kip met venkel uit de pan

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.

Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout.

Vergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip. 

Rustieke hele kip met venkel uit de pan
Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Rustieke hele kip met venkel uit de pan afmaken – 1 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten.

Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is.

De kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
846.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.88 g
5.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.75 g
7.65 g
Eiwitten
66.84 g
Vezels
11.51 g
Natrium
593.93 mg
Mineralen
Ijzer
5.65 mg
Calcium
152.36 mg
Magnesium
145.85 mg
Kalium
145.85 mg
Fosfor
699.95 mg
Koper
0.87 mg
Zink
6.07 mg
Jodium
0.65 µg
Selenium
39.47 µg
Vitamines
Vitamine C
35.83 mg
Vitamine D
4.2 mg
Vitamine A
83.16 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
2.17 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
79.73 µg
Vitamine E
1.08 mg
Vitamine K
19.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Rustieke hele kip met venkel uit de pan"
J van spaandonck zegt op 04-06-2017
heeft u ook fotos voor koud buffete
Ohmydish zegt op 05-06-2017
Goedendag, bij Ohmydish verzorgen wij geen standaard koud buffetten. Via google zijn wel genoeg foto's te vinden hiervan :) Groeten, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.