Venkeltaartjes

(5)

Geniet van een hartige lunch met deze heerlijke venkeltaartjes. Met een knapperige bite en een subtiele smaak van crème fraîche. Laat een reactie achter

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Venkeltaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 venkelknol
  • 6 plakken bladerdeeg
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Kleine handvol geraspte kaas
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche
Venkeltaartjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Grillpan
  • Kom
  • Garde
  • Siliconen kwast

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkeltaartjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de venkelknol in niet al te dikke plakjes. Verhit een grillpan op middel-hoog vuur en besmeer de venkelplakjes aan beide kanten met olijfolie. Grill de venkelplakjes 2 - 3 minuten aan beide kanten totdat er zichtbare grill lijnen ontstaan. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de crème fraîche samen met een ei glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een dun laagje van dit mengsel over elk stukje bladerdeeg, maar laat de randen vrij. 

venkeltaartjes
Venkeltaartjes

De venkeltaartjes afmaken -- 15 minuten

Maak de venkeltaartjes af door er een beetje geraspte kaas op te doen. Bedek de venkelplakjes niet al te veel. 

Bak de venkeltaartjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Serveer direct, of bewaar de venkeltaartjes tot maximaal 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.