Ohmydish.nl


Venkeltaartjes

Geniet van een hartige lunch met deze heerlijke venkeltaartjes. Met een knapperige bite en een subtiele smaak van crème fraîche.

Venkeltaartjes
25 minuten 4 personen Lunch
Venkeltaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 venkelknol
  • 6 plakken bladerdeeg
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Kleine handvol geraspte kaas
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche
Venkeltaartjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Grillpan
  • Kom
  • Garde
  • Siliconen kwast

Bereiden

25 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkeltaartjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de venkelknol in niet al te dikke plakjes. Verhit een grillpan op middel-hoog vuur en besmeer de venkelplakjes aan beide kanten met olijfolie. Grill de venkelplakjes 2 - 3 minuten aan beide kanten totdat er zichtbare grill lijnen ontstaan. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de crème fraîche samen met een ei glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel een dun laagje van dit mengsel over elk stukje bladerdeeg, maar laat de randen vrij. 

venkeltaartjes
Venkeltaartjes

De venkeltaartjes afmaken -- 15 minuten

Maak de venkeltaartjes af door er een beetje geraspte kaas op te doen. Bedek de venkelplakjes niet al te veel. 

Bak de venkeltaartjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Serveer direct, of bewaar de venkeltaartjes tot maximaal 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelf falafel maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.