Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-11-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes.
Verwijder het groen, de harde kern en eventueel de buitenste bladeren van de venkel en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd ook deze in blokjes. Hak de peterselie fijn en verwarm de bouillon.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak deze enkele minuten, tot deze glazig is. Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets lager, maar niet te laag.
Schenk langzaamaan de groentebouillon erbij, voeg pas de volgende lepel toe zodra de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar genoeg is voordat je alle bouillon hebt gebruikt.
Verhit ondertussen olijfolie in een tweede grote bakpan en bak hier de champignons enkele minuten in. Voeg dan ook de venkel en courgette blokjes toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten. Roer er een klontje boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Als de risotto rijst bijna gaar is, roer je de groenten er pas door. Als je dit meteen doet zal het geheel een prutje worden.
Veeg de tweede grote bakpan eventueel schoon met keukenpapier en voeg dan een nieuwe scheut olijfolie toe. Leg de zalmfilets op de huid in de pan, verwarm dan de pan op middelhoog vuur. Draai de zalm voorzichtig om na enkele minuten, door de zalm in de koude pan te leggen verwarmt deze geleidelijker. Bestrooi de zalm met peper en zout en breng ook de risotto nogmaals op smaak.
Zodra de rijst volledig gaar is en alle bouillon is opgenomen serveer je deze met de zalm bovenop. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.