Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-venkel-courgette-en-zalm
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder het groen, de harde kern en eventueel de buitenste bladeren van de venkel en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd ook deze in blokjes. Hak de peterselie fijn en verwarm de bouillon.
Risotto met venkel, courgette en zalm
Verhit ondertussen olijfolie in een tweede grote bakpan en bak hier de champignons enkele minuten in. Voeg dan ook de venkel en courgette blokjes toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten. Roer er een klontje boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Als de risotto rijst bijna gaar is, roer je de groenten er pas door. Als je dit meteen doet zal het geheel een prutje worden.
Veeg de tweede grote bakpan eventueel schoon met keukenpapier en voeg dan een nieuwe scheut olijfolie toe. Leg de zalmfilets op de huid in de pan, verwarm dan de pan op middelhoog vuur. Draai de zalm voorzichtig om na enkele minuten, door de zalm in de koude pan te leggen verwarmt deze geleidelijker.
Bestrooi de zalm met peper en zout en breng ook de risotto nogmaals op smaak. Zodra de rijst volledig gaar is en alle bouillon is opgenomen serveer je deze met de zalm bovenop. Garneer eventueel met verse peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.