Risotto met venkel, courgette en zalm
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met venkel, courgette en zalm

Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.

45 minuten
4 personen
Risotto met venkel, courgette en zalm ingrediënten

Recept risotto met venkel, courgette en zalm

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 15-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. 

Verwijder het groen, de harde kern en eventueel de buitenste bladeren van de venkel en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd ook deze in blokjes. Hak de peterselie fijn en verwarm de bouillon. 

Risotto met venkel, courgette en zalm
Risotto met venkel, courgette en zalm

De risotto met venkel, courgette en zalm afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak deze enkele minuten, tot deze glazig is. Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets lager, maar niet te laag.

Schenk langzaamaan de groentebouillon erbij, voeg pas de volgende lepel toe zodra de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar genoeg is voordat je alle bouillon hebt gebruikt. 

Verhit ondertussen olijfolie in een tweede grote bakpan en bak hier de champignons enkele minuten in. Voeg dan ook de venkel en courgette blokjes toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten. Roer er een klontje boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Als de risotto rijst bijna gaar is, roer je de groenten er pas door. Als je dit meteen doet zal het geheel een prutje worden. 

Veeg de tweede grote bakpan eventueel schoon met keukenpapier en voeg dan een nieuwe scheut olijfolie toe. Leg de zalmfilets op de huid in de pan, verwarm dan de pan op middelhoog vuur. Draai de zalm voorzichtig om na enkele minuten, door de zalm in de koude pan te leggen verwarmt deze geleidelijker. Bestrooi de zalm met peper en zout en breng ook de risotto nogmaals op smaak. 

Zodra de rijst volledig gaar is en alle bouillon is opgenomen serveer je deze met de zalm bovenop. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
470.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.66 g
4.39 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.05 g
7.25 g
Eiwitten
31.92 g
Vezels
3.8 g
Natrium
1617.7 mg
Mineralen
Ijzer
5.5 mg
Calcium
106.97 mg
Magnesium
61.35 mg
Kalium
61.35 mg
Fosfor
377.85 mg
Koper
0.59 mg
Zink
1.92 mg
Jodium
31.82 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
18.74 mg
Vitamine D
11.29 mg
Vitamine A
37.71 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.71 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
4.13 µg
Foliumzuur
72.62 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met venkel, courgette en zalm"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.