Ohmydish.nl


Surf en turf met kruidenboter

Typisch een item op een kaart van een restaurant, echter heel makkelijk thuis zelf te maken! Een surf en turf met kruidenboter, klaar in 40 minuten.

Surf en turf met kruidenboter
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Surf en turf met kruidenboter

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 biefstukken
  • 16 garnalen (4 per persoon)
  • 750 gram Roseval aardappelen
  • 1 courgette
  • Halve venkel
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • Citroensap
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Olijfolie en boter om mee te bakken
  • Zout en peper
Surf en turf met kruidenboter ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Oven
  • Grote ovenschaal
  • 2 grote bakpannen, of barbecue
  • 4 grote houten spiezen
  • Middelgrote kom
  • Garde
  • aluminiumfolie
  • Optioneel: spuitzak met ster-vorm spuitmond

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surf-en-turf-met-kruidenboter


Voorbereiding -- 30 minuten

Verhit je oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius en haal de biefstukken alvast uit de koelkast. Was de roseval aardappelen met koud water. Snijd deze in evenredige stukken en plaats deze op de grote ovenschaal. Haal het groen van de venkel af en snijd de venkel en courgette in grove stukken. Vermeng aardappelen, courgette, venkel en olijfolie op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten in de oven in 25 tot 30 minuten gaar.

Pel ondertussen de garnalen, en haal de darmkanalen uit de garnalen als dat nog niet zo is. Sommige garnalen kun je kant en klaar kopen, dan hoef je er verder niets mee te doen. Prik de garnalen op de houten spiesen en breng op smaak met peper en zout.

Vermeng de zachte boter met wat citroensap, 1 eetlepel gesneden peterselie en 1 eetlepel gesneden bieslook. Je kunt een keukenmachine met garde gebruiken om de kruidenboter snel te maken, in het geval je de boter nog niet op kamertemperatuur hebt. Breng ook de kruidenboter op smaak met peper en zout.

Surf en turf met kruidenboter Surf en turf met kruidenboter

Bakken van de surf en turf met kruidenboter -- 10 minuten

Verhit olijfolie en een klein klontje boter in 1 van de grote bakpannen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en plaats deze in de grote bakpan. Bak de biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe je de steaks wilt. Plaats de biefstukken op een bord en giet dan de boter uit de pan eroverheen. Dit boter en olijfolie mengsel bevat veel smaak, dit kun je op deze manier goed gebruiken. Dek af met aluminiumfolie en laat de biefstukken een aantal minuten rusten.

Verhit wat olijfolie in de andere grote bakpan en bak hierin de garnalen spiesen 2 minuten aan elke kant. Breng de garnalen en biefstuk op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappel en groentes (uit de oven) over de borden. Verdeel dan een biefstuk en een garnalenspies en maak het gerecht af met wat zelfgemaakte kruidenboter. Wij hebben hiervoor een spuitzak gebruikt, maar je kunt dit ook doen met behulp van een lepel. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Chocolade fudge
Volgend recept →
Thaise kokos garnalensoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.