Typisch een item op een kaart van een restaurant, echter heel makkelijk thuis zelf te maken! Een surf en turf met kruidenboter, klaar in 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-11-2024
Verhit je oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius en haal de biefstukken alvast uit de koelkast. Was de roseval aardappelen met koud water. Snijd deze in evenredige stukken en plaats deze op de grote ovenschaal.
Haal het groen van de venkel af en snijd de venkel en courgette in grove stukken. Vermeng aardappelen, courgette, venkel en olijfolie op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout.
Bak de groenten in de oven in 25 tot 30 minuten gaar. Pel ondertussen de garnalen, en haal de darmkanalen uit de garnalen als dat nog niet zo is. Sommige garnalen kun je kant en klaar kopen, dan hoef je er verder niets mee te doen.
Prik de garnalen op de houten spiesen en breng op smaak met peper en zout. Vermeng de zachte boter met wat citroensap, 1 eetlepel gesneden peterselie en 1 eetlepel gesneden bieslook.
Je kunt een keukenmachine met garde gebruiken om de kruidenboter snel te maken, in het geval je de boter nog niet op kamertemperatuur hebt.
Breng ook de kruidenboter op smaak met peper en zout.
Verhit olijfolie en een klein klontje boter in 1 van de grote bakpannen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en plaats deze in de grote bakpan. Bak de biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe ver je de biefstuk gebakken wil hebben.
Plaats de biefstukken op een bord en giet dan de boter uit de pan eroverheen. Dit boter en olijfolie mengsel bevat veel smaak, dit kun je op deze manier goed gebruiken.
Dek af met aluminiumfolie en laat de biefstukken een aantal minuten rusten. Verhit wat olijfolie in de andere grote bakpan en bak hierin de garnalen spiesen 2 minuten aan elke kant.
Breng de garnalen en biefstuk op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappel en groentes (uit de oven) over de borden. Verdeel dan een biefstuk en een garnalenspies en maak het gerecht af met wat zelfgemaakte kruidenboter.
Wij hebben hiervoor een spuitzak gebruikt, maar je kunt dit ook doen met behulp van een lepel. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.