Rijstsalade met stoofpeertjes
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rijstsalade met stoofpeertjes veganistisch

Salades zijn altijd overheerlijke bijgerechten bij de barbecue, maar je kunt deze vegetarische rijstsalade met stoofpeertjes ook als lunch serveren.

25 minuten
8 personen
Rijstsalade met stoofpeertjes ingrediënten
Recept rijstsalade met stoofpeertjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout of een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de stoofpeertjes fijn en bewaar het vocht. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.

Verwijder de harde kern en het groene deel van de venkel en snijd deze in fijne plakjes. Hier kun je het beste een mandoline of snijmachine voor gebruiken, maar het kan ook met een dunschiller.

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan, houd deze goed in de gaten want ze verbranden snel.

Zodra de rijst gaar is, kun je deze afgieten en laten afkoelen. Om het sneller te laten gaan, kun je de rijst ook afspoelen met koud water. 

Rijstsalade met stoofpeertjes
Rijstsalade met stoofpeertjes

Rijstsalade met stoofpeertjes afmaken – 5 minuten

Meng de rijst met stoofpeertjes, venkel, spinazie en komkommer. Breng op smaak met vocht van de stoofpeertjes, peper, zout en olijfolie. 

Strooi er als laatste het geroosterde amandelschaafsel overheen. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
118.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.31 g
12.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.67 g
0.19 g
Eiwitten
2.84 g
Vezels
4.93 g
Natrium
297.63 mg
Mineralen
Ijzer
1.6 mg
Calcium
52.99 mg
Magnesium
22.6 mg
Kalium
22.6 mg
Fosfor
52.9 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.42 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
11.43 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
25.35 µg
Vitamine E
0.71 mg
Vitamine K
46.48 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rijstsalade met stoofpeertjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.