Ohmydish.nl


Rijstsalade met stoofpeertjes

Salades zijn altijd overheerlijke bijgerechten bij de barbecue, maar je kunt deze vegetarische rijstsalade met stoofpeertjes ook als lunch serveren.

Rijstsalade met stoofpeertjes
25 minuten 8 personen Salades
Rijstsalade met stoofpeertjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram rijst
  • 6 stoofperen + vocht (kant-en-klaar of maak ze zelf met bijvoorbeeld dit recept)
  • grote handvol verse spinazie
  • 1 kleine venkelknol
  • 1/2e komkommer
  • olijfolie
  • klein handjevol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: bouillonblokje
Rijstsalade met stoofpeertjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • mandoline, snijmachine of dunschiller
  • kleine bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 8 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstsalade-met-stoofpeertjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout of een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de stoofpeertjes fijn en bewaar het vocht. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de harde kern en het groene deel van de venkel en snijd deze in fijne plakjes. Hier kun je het beste een mandoline of snijmachine voor gebruiken, maar het kan ook met een dunschiller. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan, houd deze goed in de gaten want ze verbranden snel.

Zodra de rijst gaar is, kun je deze afgieten en laten afkoelen. Om het sneller te laten gaan, kun je de rijst ook afspoelen met koud water.

Rijstsalade met stoofpeertjes Rijstsalade met stoofpeertjes

Rijstsalade met stoofpeertjes afmaken -- 5 minuten

Meng de rijst met stoofpeertjes, venkel, spinazie en komkommer. Breng op smaak met vocht van de stoofpeertjes, peper, zout en olijfolie. Strooi er als laatste het geroosterde amandelschaafsel overheen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Frisse krieltjessalade
Volgend recept →
Aardbeien-mascarpone toetje

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.