Kip uit de wok

Kip uit de wok

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Sticky sesamkip uitgekozen. Makkelijk om te maken en door de simpele saus is deze sticky sesamkip extra lekker. Heerlijk malse kip in een zoete en toch hartige saus. Kip en sesam zijn een top combinatie en dat proef je! Volledig recept bekijken

Sticky sesamkip
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sticky sesamkip

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Meng de knoflook en gember samen met ketchup, sojasaus, honing, bruine suiker en sesamolie in een klein kommetje.

Snijd de bosui in ringen en zet opzij. Zet 2 kommen klaar, eentje met een paar eetlepels bloem en de tweede kom met 2 losgeklopte eieren. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.

Verhit een flinke laag olie in een wok. Haal de stukjes kip door de bloem en daarna door het ei en frituur deze in delen in de hete olie tot deze mooi goudbruin zijn.

Gebruik een schuimspaan om ze te verplaatsen naar een bord of kom met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.