Kip cashew

(61)

Deze Thaise kip cashew is een ontzettend lekker en makkelijk wokgerecht. Malse kip met groenten, een heerlijke saus en gebakken cashewnoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip cashew

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • flinke handvol champignons
  • 1 paprika - bij voorkeur een mix van alle kleuren
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 3 bos-uien
  • handvol cashewnoten
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels suiker
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • rijst of noedels en kroepoek om erbij te serveren
Kip cashew Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote wok
  • schuimspaan
  • 2 kleine kommetjes
  • middelgrote kom
  • keukenpapier
  • optioneel: champignonborstel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-cashew


Voorbereiding – 25 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de bos-uien in stukken van ongeveer 3 cm.

Meng sojasaus samen met sambal en kippenbouillon tot een saus. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een wok.

Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets. Snijd de kip in niet al te grote blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bestrooi de kipstukjes met maizena en zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Kip cashew
Kip cashew

De kip cashew afmaken – 20 minuten

Frituur de cashewnoten mooi goudbruin in de zonnebloemolie. Verplaats de cashews dan naar een kommetje met een stuk keukenpapier erin om overtollige olie te verwijderen.

Frituur de kipstukjes dan enkele minuten in de zonnebloemolie en verplaats deze dan ook naar een kom met keukenpapier. Schenk de olie uit de pan zodat er nog maar een klein laagje in zit.

Bak de ui en knoflook enkele minuten in de olie en schenk er dan de saus bij. Laat de saus enkele minuten inkoken, voeg de suiker toe en kook tot de saus vrij dik geworden is.

Voeg dan de paprika en champignons toe aan de pan. Bak dit enkele minuten en roer er dan de gefrituurde kip en cashewnoten doorheen.

Verwarm het geheel en roer er op het laatste de bosuien doorheen. Serveer met rijst of noedels, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-08-2023


Waardeer dit recept!
61 stemmen

Kip cashew: Veel gestelde vragen

Wat is lekker om bij kip met cashewnoten te serveren?

De meest gangbare combinatie met kip cashew is toch wel gekookte witte rijst, maar ook rijstnoedels zijn er erg lekker bij!

0 reacties op Kip cashew

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.