Deze Thaise kip cashew is een ontzettend lekker en makkelijk wokgerecht. Malse kip met groenten, een heerlijke saus en gebakken cashewnoten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-cashew
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vrij grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de bosuien in stukken van ongeveer 3 cm.
Meng sojasaus samen met sambal en kippenbouillon tot een saus. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een wok.
Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets. Snijd de kip in niet al te grote blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bestrooi de kipstukjes met maizena en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
Frituur de cashewnoten mooi goudbruin in de zonnebloemolie. Verplaats de cashews dan naar een kommetje met een stuk keukenpapier erin om overtollige olie te verwijderen.
Frituur de kipstukjes dan enkele minuten in de zonnebloemolie en verplaats deze dan ook naar een kom met keukenpapier. Schenk de olie uit de pan zodat er nog maar een klein laagje in zit.
Bak de ui en knoflook enkele minuten in de olie en schenk er dan de saus bij. Laat de saus enkele minuten inkoken, voeg de suiker toe en kook tot de saus vrij dik geworden is.
Voeg dan de paprika en champignons toe aan de pan. Bak dit enkele minuten en roer er dan de gefrituurde kip en cashewnoten doorheen.
Verwarm het geheel en roer er op het laatste de bosuien doorheen. Serveer met rijst of noedels, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.