Een Surinaamse nasi is niet alleen super smaakvol maar ook nog eens makkelijk te maken. Extra lekker met kip, maar kan eventueel ook zonder kip. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-nasi
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was het selderijblad en snijd deze vervolgens vrij fijn.
Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie in de wok en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg dan ook de sjalot en knoflook toe en bak nog kort mee.
Voeg de erwtjes toe samen met een eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel trassi en een bouillonblokje.
Voeg beetje bij beetje de gekookte rijst toe en roer deze telkens los. Roer het selderijblad erdoor en breng eventueel op smaak met meer sojasaus of ketjap. Eet smakelijk!
Wat is lekker bij Surinaamse nasi?
Serveer bijvoorbeeld met varkenshaas saté en komkommersalade.
Welke rijst voor Surinaamse nasi?
Je kunt hiervoor het beste een langkorrelrijst gebruiken, zoals basmati of zilvervliesrijst.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.