Ohmydish.nl


Pad thai

Deze pad thai is gemaakt met rijstnoedels, kip, limoen, pinda's en meer en staat binnen een half uur op tafel. Een klassieker uit de wok en wordt vaak geserveerd als street food in Thailand.

Pad thai
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pad thai

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 kipfilets
  • 1 prei
  • 1/4e witte kool
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen
  • 1 paprika (kleur naar keuze, wij gebruikten een groene paprika)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • flinke scheut (glutenvrije) sojasaus
  • flinke handvol pinda's
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
Pad thai ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • citruspers
  • 2 kleine kommen
  • waterkoker
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • grote wok
  • vergiet

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pad-thai


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de prei en snijd deze vervolgens in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in redelijke grote stukken. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Pers het sap uit de limoenen en meng dit met sojasaus, basterdsuiker, fijngesneden rode peper en ketchup. Breng water aan de kook en schenk dit over de noedels heen in een kom, dek af met huishoudfolie en laat de noedels weken in het water voor enkele minuten. De exacte tijd hangt af van de noedels die je gebruikt.

Pad thai Pad thai

Pad thai afmaken -- 15 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg dan de witte kool samen met de rode ui, prei en paprika toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Zodra de groenten wat zachter zijn geworden en de kip gaar is, schenk je de losgeklopte eieren erbij. Roer goed zodat de eieren niet aanbakken.

Giet de noedels af, roer deze los met een vork en voeg deze dan toe aan de wok samen met het limoen-basterdsuiker sausje. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer met pinda's. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Uien risotto

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.