Pad thai
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pad thai

Deze pad thai is gemaakt met rijstnoedels, kip, limoen, pinda's en meer en staat binnen een half uur op tafel. Een klassieker uit de wok en wordt vaak geserveerd als street food in Thailand.

30 minuten
4 personen
Pad thai ingrediënten

Recept pad thai

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei en snijd deze vervolgens in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in redelijke grote stukken.

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Pers het sap uit de limoenen en meng dit met sojasaus, basterdsuiker, fijngesneden rode peper en wat ketchup.

Breng water aan de kook en schenk dit over de noedels heen in een kom, dek af met huishoudfolie en laat de noedels weken in het water voor enkele minuten.

De exacte tijd hangt af van de noedels die je gebruikt. 

Zelfgemaakte Pad thai
Zelfgemaakte Pad thai

De pad thai afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg dan de witte kool samen met de rode ui, prei en paprika toe en bak dit nog enkele minuten langer.

Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Zodra de groenten wat zachter zijn geworden en de kip gaar is, schenk je de losgeklopte eieren erbij.

Roer goed zodat de eieren niet aanbakken. Giet de noedels af, roer deze los met een vork en voeg deze dan toe aan de wok samen met het limoen-basterdsuiker sausje.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de pinda's. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
654.84 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
70.85 g
14.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.37 g
4.4 g
Eiwitten
39.63 g
Vezels
6.64 g
Natrium
1102.2 mg
Mineralen
Ijzer
3.7 mg
Calcium
118.51 mg
Magnesium
95.96 mg
Kalium
95.96 mg
Fosfor
534.26 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
16.27 µg
Selenium
13.84 µg
Vitamines
Vitamine C
107.76 mg
Vitamine D
0.89 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.92 mg
Vitamine B12
1.26 µg
Foliumzuur
90.81 µg
Vitamine E
0.57 mg
Vitamine K
2.98 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pad thai"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.