Deze pad thai is gemaakt met rijstnoedels, kip, limoen, pinda's en meer en staat binnen een half uur op tafel. Een klassieker uit de wok en wordt vaak geserveerd als street food in Thailand.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pad-thai
Was de prei en snijd deze vervolgens in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in redelijke grote stukken.
Snijd de witte kool in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Pers het sap uit de limoenen en meng dit met sojasaus, basterdsuiker, fijngesneden rode peper en wat ketchup.
Breng water aan de kook en schenk dit over de noedels heen in een kom, dek af met huishoudfolie en laat de noedels weken in het water voor enkele minuten.
De exacte tijd hangt af van de noedels die je gebruikt.
Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak hierin de kip enkele minuten. Voeg dan de witte kool samen met de rode ui, prei en paprika toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Zodra de groenten wat zachter zijn geworden en de kip gaar is, schenk je de losgeklopte eieren erbij.
Roer goed zodat de eieren niet aanbakken. Giet de noedels af, roer deze los met een vork en voeg deze dan toe aan de wok samen met het limoen-basterdsuiker sausje.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de pinda's. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!