Deze pad thai is gemaakt met rijstnoedels, kip, limoen, pinda's en meer en staat binnen een half uur op tafel. Een klassieker uit de wok en wordt vaak geserveerd als street food in Thailand.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pad-thai
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan fijn. Pers het sap uit de limoenen en meng dit met sojasaus, basterdsuiker, fijngesneden rode peper en ketchup. Breng water aan de kook en schenk dit over de noedels heen in een kom, dek af met huishoudfolie en laat de noedels weken in het water voor enkele minuten. De exacte tijd hangt af van de noedels die je gebruikt.
Pad thai
Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Zodra de groenten wat zachter zijn geworden en de kip gaar is, schenk je de losgeklopte eieren erbij. Roer goed zodat de eieren niet aanbakken.
Giet de noedels af, roer deze los met een vork en voeg deze dan toe aan de wok samen met het limoen-basterdsuiker sausje. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer met pinda's. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.