Snel, pittig, heet en overheerlijk. Dat is deze geweldige shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst. Klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 30-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de kipfilet schoon, verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip hoe je wilt, blokjes of reepjes, wij maakten er blokjes van. Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn.
Snijd de bamboo scheuten klein. Was de paksoi, verwijder de buitenste bladeren en snijd de uiteindes eraf.
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak een knoop in de pandan bladeren, maak ze niet kapot maar enkel buigen om de smaak en geur vrij te laten komen.
Kook de rijst samen met de pandan bladeren, de kooktijd is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Giet de rijst af en verwijder de pandan bladeren. Tip: Zet alle ingrediënten binnen bereik.
Zet als eerste je afzuigkap aan en verhit dan je wok tot deze erg heet is en begint te roken. Voeg de olie pas toe als de wok ontzettend heet is, dan zal de olie gelijk heet genoeg zijn om in te wokken.
Voeg als eerste de ui en knoflook toe en na minder dan een minuut voeg je de gesneden kip toe.
Roerbak de kip tot deze lichtjes wit begint te kleuren en voeg dan de champions, paksoi, tamarinde, sambal en bamboe scheuten toe. Roerbak nog een aantal minuten en breng eventueel op smaak met meer tamarinde of sambal.
Serveer met rijst en emping, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.