Stoofpot van worst, wortel en venkel
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofpot van worst, wortel en venkel

Stoofpot van worst, wortel en venkel is een lichte maaltijd bomvol smaak door het gebruik van sinaasappelsap. Serveer met gekookte aardappelen of eventueel met brood.

1 uur
4 personen

Een stoofpot van worst, wortel en venkel is een lichte stoofpot aangezien deze geen gebruik maakt van zware smaken zoals meestal bij een stoofpot.

Je kunt voor deze stoofpot sinaasappelen zelf uitpersen of gebruik sinaasappelsap uit pak of fles. Hoe lang de stoofpot precies moet sudderen is afhankelijk van de grootte van de stukjes groenten, maar ook hoeveel vocht er vrij komt uit de groenten en de worst.

Stoofpot van worst, wortel en venkel ingrediënten
Recept stoofpot van worst, wortel en venkel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflook, snijd de ui in (halve) dunne ringen en de knoflook fijn.

Schil de wortelen en snijd deze in stukken van ongeveer 1 cm.

Verwijder de harde kern en een deel van het groen van de venkel en snijd de venkel ook in grove stukken.

Stoofpot van worst, wortel en venkel
Stoofpot van worst, wortel en venkel

Stoofpot van worst, wortel en venkel afmaken – 50 minuten

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en fruit hierin de ui tot deze glazig is geworden.

Voeg de wortel en venkel toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

Bak de knoflook nog kort mee en schenk er dan 250 ml sinaasappelsap bij samen met 1 bouillonblokje, 1 eetlepel mosterd, peper en zout.

Plaats de worst bovenop en laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer een half uur zachtjes sudderen op middellaag vuur.

Stoofpot van worst, wortel en venkel bereiding
Stoofpot van worst, wortel en venkel bereiding

Haal de deksel van de pan en laat het vocht volledig verdampen. 

Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer met gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kan ik de stoofpot bewaren?

Je kunt de stoofpot tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Kan ik andere groenten gebruiken voor de stoofpot?

Je kunt eventueel andere groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld pastinaak, maar de wortel en venkel passen juist het beste bij de worst en het sinaasappelsap.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
690.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.06 g
8.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
49.37 g
17.33 g
Eiwitten
44.83 g
Vezels
6.29 g
Natrium
1787.05 mg
Mineralen
Ijzer
4.14 mg
Calcium
113.99 mg
Magnesium
59.12 mg
Kalium
59.12 mg
Fosfor
378.29 mg
Koper
0.17 mg
Zink
4.33 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
10.91 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
1.74 mg
Vitamine B1
0.68 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
2.06 µg
Foliumzuur
43.04 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Stoofpot van worst, wortel en venkel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.