Deze gewokte savooiekool met kip is snel klaar en heerlijk met een zelfgemaakte woksaus. Boordevol smaken van sojasaus, gember en een vleugje chili.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-savooiekool-met-kip
Was de savooiekool en snijd deze vervolgens in reepjes en zet opzij. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd deze in plakjes.
Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Meng de fijngesneden knoflook met geraspte gember, gemalen citroengras, sojasaus, mirin, chili vlokken, bruine basterdsuiker en sambal. Breng de woksaus op smaak met peper en zout indien nodig.
Breng een pan met een liter kippenbouillon aan de kook. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit de wok op hoog vuur en verhit hierin zonnebloem of andere neutrale olie. Bak hierin de blokjes kip en voeg na een minuut ook de wortelplakjes en savooiekool reepjes toe.
Voeg na enkele minuten ook de halve ringen rode ui toe en bak het geheel tot de kip gaar is en de kool zacht genoeg is geworden.
Plaats de noedels in de kokende kippenbouillon en zet het vuur uit. Maak deze los met een vork en laat ze enkele minuten garen. De exacte weektijd is afhankelijk van de type noedels die je gebruikt.
Voeg de woksaus toe aan de wok en meng alles goed. Giet de noedels af en serveer met de gewokte kool en kip. Maak af met sesamzaadjes, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.