Deze gewokte savooiekool met kip is snel klaar en heerlijk met een zelfgemaakte woksaus. Boordevol smaken van sojasaus, gember en een vleugje chili.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de savooiekool en snijd deze vervolgens in reepjes en zet opzij. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd deze in plakjes.
Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Meng de fijngesneden knoflook met geraspte gember, gemalen citroengras, sojasaus, mirin, chili vlokken, bruine basterdsuiker en sambal. Breng de woksaus op smaak met peper en zout indien nodig.
Breng een pan met een liter kippenbouillon aan de kook. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit de wok op hoog vuur en verhit hierin zonnebloem of andere neutrale olie. Bak hierin de blokjes kip en voeg na een minuut ook de wortelplakjes en savooiekool reepjes toe.
Voeg na enkele minuten ook de halve ringen rode ui toe en bak het geheel tot de kip gaar is en de kool zacht genoeg is geworden.
Plaats de noedels in de kokende kippenbouillon en zet het vuur uit. Maak deze los met een vork en laat ze enkele minuten garen. De exacte weektijd is afhankelijk van de type noedels die je gebruikt.
Voeg de woksaus toe aan de wok en meng alles goed. Giet de noedels af en serveer met de gewokte kool en kip. Maak af met een klein handvol sesamzaadjes, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.