Pita met krokante kip en rode bieten hummus is in maar 25 minuten klaar! Dit is een recept voor 6 pitabroodjes of 3 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het overtollige vet van de kipfilets af en snijd deze dan in dunne reepjes. Vermeng de bloem met peper en zout in 1 van de diepe borden of kommen.
Klop het eitje in 1 van de andere diepe borden of kommen en de Japanse broodkruimels in de laatste.
Verhit de zonnebloemolie in een frituur of pan met dikke bodem en bedek in de tussentijd de kipreepjes met bloem, dan ei en als laatste de broodkruimels. Wees er zeker van dat alle stukjes kipfilets helemaal bedekt zijn.
Controleer of de olie heet genoeg is door er met een stukje keukenpapier in te dippen. Als er direct bubbeltjes zichtbaar zijn dan is de olie heet genoeg.
Frituur de gepaneerde kipfiletreepjes een aantal minuten lang, of tot goudbruin. Verhit de kleine bakpan en bedek de pita broodjes met een klein laagje olijfolie.
Bak de pita broodjes kort aan beide kanten totdat ze goudbruin geworden zijn.
Snijd de gebakken pita broodjes open en voeg daar een aantal blaadjes sla aan toe, dan rode bieten hummus en de krokante kipreepjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.