Zelf viskruiden maken is super makkelijk én goedkoop. Je kunt ze naar eigen smaak aanpassen, lekker om kibbeling mee te maken of andere soorten vis extra smaak te geven.
Kruidenmixen zijn makkelijk zelf te maken, net zoals deze viskruiden. Je kunt deze naar eigen smaak aanpassen, dat maakt ze nog idealer! Je gebruikt enkel gemalen kruiden, dus er komt geen vijzel aan te pas.
Heb je al een flinke verzameling kruiden in je keukenkastje? Je zult geen kruidenmix hoeven te kopen om vis mee te bereiden wanneer je deze ook heel makkelijk zelf kunt maken.
Bepaal zelf wat je lekker vindt
Je kunt zelf bepalen wat de exacte samenstelling van de viskruiden gaat worden. Wil je de kruiden wat meer, of juist minder gekruid? Probeer je eigen versie van de lekkerste viskruiden uit en bepaal welke voor jou het allerlekkerste resultaat geeft!
Neem een kijkje tussen alle visrecepten en je zult voldoende inspiratie krijgen voor je volgende lekkere maaltijd met vis!
Viskruiden kun je super lang bewaren
Bewaar je zelfgemaakte viskruiden in een leuk klein potje met een label erop. Zo weet je precies over wat voor soort kruidenmix het gaat. Je kunt viskruiden tot wel een jaar lang bewaren in een luchtdicht potje, zonder verlies van smaak!
Wijf de vis in met deze lekkere viskruiden, bak de vis vervolgens in een pan of in de oven. Lekker snel klaar en met veel smaak!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een kleine kom en een vork (of lepel) om 1 theelepel fijn zout, paprikapoeder, gemalen mosterdzaad, uienpoeder en knoflookpoeder samen toe voegen.
Meng dan ook een ½ theelepel gemalen nootmuskaat, kurkuma en gemalen witte peper door de kruiden heen.
Je kunt de viskruiden voor een lange tijd (tenminste een jaar) bewaren in een gesloten pot.
Deze kruiden zijn extra lekker om wit vis zoals kibbeling of kabeljauw te kruiden.
Je kunt deze kruidenmix ook prima gebruiken om andere soorten gebakken vis extra lekker te maken. Geniet ervan!
Wat voor soort vis is het lekkerst bij deze viskruiden?
Alle soorten witvis zijn in principe ideaal om te gebruiken in combinatie met deze viskruiden. Witvis heeft minder smaak dan bijvoorbeeld vette vis zoals zalm. Dit houdt echter niet in dat je deze viskruiden niet kunt gebruiken op vette vis.
Experimenteer met verschillende soorten vis, en kom erachter welke soort vis voor de lekkerste combinatie geeft met deze viskruiden!
Kan ik de viskruiden ook als marinade gebruiken?
Je kunt gebruik maken van een neutrale olie zoals zonnebloemolie om deze viskruiden om te toveren tot een marinade voor op vis. Gebruik een siliconen borsteltje om de marinade op de vis (filets) te verspreiden. Genieten maar!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.