Papadums met courgette en krokante kip

(2)

Deze papadums met courgette en krokante kip zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Poppa, wat? Indiase krokantjes op basis van linzen, wij zijn fan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Papadums met courgette en krokante kip

Ingrediënten


  • 8 papadums (o.a. te koop bij de toko)
  • 3 kipfilets
  • bloem
  • 1 ei
  • panko (Japans broodkruim)
  • peper en zout naar smaak
  • halve rode ui
  • 1 grote knoflookteen
  • 2 courgettes
  • flinke handvol kleine tomaatjes
  • 1 limoen
  • olie om te frituren (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • chili saus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 3 kommen
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • middelgrote bakpan
  • keukenpapier
  • tang

Papadums met courgette en krokante kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/papadums-met-courgette-en-krokante-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Verdeel de kipfilets in lange repen en bestrooi deze met peper en zout. 

Plaats bloem in een kom, klop een ei los in een tweede kom en de panko in een derde kom. Paneer de kip door deze eerst door de bloem te halen, dan door ei en als laatste door de panko. 

Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de knoflook fijn en de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in (halve) plakken. Snijd de tomaatjes door de helft en de limoen in partjes. 

Poppadoms met courgette en krokante kip
Papadums met courgette en krokante kip

De poppadoms met courgette en krokante kip afmaken – 20 minuten

Verhit olie om te kunnen frituren. Frituur eerst de papadums, deze zijn binnen een halve minuut al klaar! Ze worden groot tijdens het frituren, dus frituur ze per stuk. Leg ze dan eventueel op keukenpapier om eventueel overtollig vet te verwijderen. 

Frituur hierna de gepaneerde kip enkele minuten, tot deze mooi krokant en goudbruin zijn. 

Verwarm ondertussen een beetje olie in een bakpan en bak hierin de rode ui enkele minuten. Voeg dan ook de courgette toe en bak nog enkele minuten langer. Bak de fijngesneden knoflook nog kort mee en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel eerst gebakken courgette over de papadums, dan krokante kip en tomaatjes. Maak af met chili saus en limoensap. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

2 reacties op Papadums met courgette en krokante kip

Eric uit Zaandijk plaatste op 03-06-2019 om 07:25:23

Ik lees de recepten met veel plezier. En haal er inspiratie uit. Dank jullie wel.

Ohmydish plaatste op 03-06-2019 om 07:39:22
Dankje voor je leuke bericht! Heel erg fijn om te horen, fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.