Zelf kippeling maken
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf kippeling maken

Zelf kippeling maken is makkelijk en zit bomvol de lekkerste kruiden. Eens iets anders dan de standaard kibbeling van de markt.

30 minuten
4 personen
Zelf kippeling maken ingrediënten

Recept zelf kippeling maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes. Niet te groot, maar ook niet te klein. Meng de rest van de viskruiden door de kip.

Zelf kippeling maken
Zelf kippeling maken

De kippeling afmaken – 15 minuten

Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kip één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kip mooi goudbruin zijn.

Verplaats de kippeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kip gefrituurd zijn.

Serveer de kippeling met ravigottesaus, eet smakelijk!

Tips!

Welke olie kan ik het beste gebruiken om te frituren?

Om te frituren kun je het beste een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie of arachideolie. 

Welke kip is het beste voor kippeling?

Je kunt voor het maken van kippeling kipfilets gebruiken, maar kippendijen hebben net iets meer smaak.

Wat is het verschil tussen kippeling en kibbeling?

Kippeling is gemaakt van kip en kibbeling is gemaakt van kabeljauw (vis).

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
301.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.64 g
1.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.48 g
2.14 g
Eiwitten
37.63 g
Vezels
0.7 g
Natrium
62.38 mg
Mineralen
Ijzer
1.4 mg
Calcium
24.81 mg
Magnesium
48 mg
Kalium
48 mg
Fosfor
437 mg
Koper
0.13 mg
Zink
1.25 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.75 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.36 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
1.03 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
20.56 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Zelf kippeling maken"
Florina zegt op 09-07-2021
KiPPeling 😂
Ohmydish zegt op 09-07-2021
Hahaha Florina, wat mij betreft veel lekkerder dan de kibbeling 😂
Leon zegt op 23-04-2024
Ook lekker te maken in de airfryer denk ik. (gepanneerde kipstukken zijn in ieder geval heerlijk uit zo'n ding) :)
Ohmydish zegt op 23-04-2024

Dat denk ik ook Leon! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.