Zelf kippeling maken is makkelijk en zit bomvol de lekkerste kruiden. Eens iets anders dan de standaard kibbeling van de markt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes. Niet te groot, maar ook niet te klein. Meng de rest van de viskruiden door de kip.
Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kip één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kip mooi goudbruin zijn.
Verplaats de kippeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kip gefrituurd zijn.
Serveer de kippeling met ravigottesaus, eet smakelijk!
Welke olie kan ik het beste gebruiken om te frituren?
Om te frituren kun je het beste een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie of arachideolie.
Welke kip is het beste voor kippeling?
Je kunt voor het maken van kippeling kipfilets gebruiken, maar kippendijen hebben net iets meer smaak.
Wat is het verschil tussen kippeling en kibbeling?
Kippeling is gemaakt van kip en kibbeling is gemaakt van kabeljauw (vis).
Per 1 persoonsportie:
Dat denk ik ook Leon! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.