Voor deze krokante en heerlijk sappige gefrituurde kip met karnemelk heb je niet veel ingrediënten nodig. Recept voor 2 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kip-met-karnemelk
Vermeng de gedroogde kruiden naar keuze samen met zout, peper, chili (of cayenne) peper en paprikapoeder in 1 van de 2 grote kommen. Controleer de kipfilets en maak deze eventueel schoon.
Snijd de kipfilets dan in grote stukken met behulp van een koksmes en snijplank. Haal de kip door het kruidenmengsel heen. Giet er dan de karnemelk overheen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat tenminste 6 uur lang in de koelkast marineren. Het bereiden van kip op deze manier zal het vlees erg zacht maken.
Je kunt de kip ook een nacht lang in de koelkast laten staan.
Pak de andere grote kom en vul deze tot halverwege met bloem. Meng er dan dezelfde hoeveelheid kruiden doorheen. Haal de kip uit de koelkast en bedek met het bloem-mengsel.
Verhit 2 - 3 liter zonnebloemolie in een braadpan of frituurpan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.
De olie is heet genoeg als er kleine bubbels van het keukenpapier afkomen. Voeg de kip voorzichtig toe aan de hele olie.
Bak mooi bruin en roer zo nu en dan tijdens het bakken met een schuimspaan. Bedek een bord of kom met een aantal vellen keukenpapier.
Haal de gefrituurde kip met karnemelk uit de hete olie en plaats op het keukenpapier. Laat een aantal minuten afkoelen, serveer met je favoriete saus. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.