Voor deze krokante en heerlijk sappige gefrituurde kip met karnemelk heb je niet veel ingrediënten nodig. Recept voor 2 personen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kip-met-karnemelk
Vermeng de gedroogde kruiden naar keuze samen met zout, peper, chili (of cayenne) peper en paprikapoeder in 1 van de 2 grote kommen. Controleer de kipfilets en maak deze eventueel schoon.
Snijd de kipfilets dan in grote stukken met behulp van een koksmes en snijplank. Haal de kip door het kruidenmengsel heen. Giet er dan de karnemelk overheen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat tenminste 6 uur lang in de koelkast marineren. Het bereiden van kip op deze manier zal het vlees erg zacht maken.
Je kunt de kip ook een nacht lang in de koelkast laten staan.
Pak de andere grote kom en vul deze tot halverwege met bloem. Meng er dan dezelfde hoeveelheid kruiden doorheen. Haal de kip uit de koelkast en bedek met het bloem-mengsel.
Verhit 2 - 3 liter zonnebloemolie in een braadpan of frituurpan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.
De olie is heet genoeg als er kleine bubbels van het keukenpapier afkomen. Voeg de kip voorzichtig toe aan de hele olie.
Bak mooi bruin en roer zo nu en dan tijdens het bakken met een schuimspaan. Bedek een bord of kom met een aantal vellen keukenpapier.
Haal de gefrituurde kip met karnemelk uit de hete olie en plaats op het keukenpapier. Laat een aantal minuten afkoelen, serveer met je favoriete saus. Eet smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!