Voor deze krokante en heerlijk sappige gefrituurde kip met karnemelk heb je niet veel ingrediënten nodig. Recept voor 2 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-kip-met-karnemelk
Haal de kip door het kruidenmengsel heen. Giet er dan de karnemelk overheen. Dek de kom af met huishoudfolie en laat tenminste 6 uur lang in de koelkast marineren. Het bereiden van kip op deze manier zal het vlees erg zacht maken. Je kunt de kip ook een nacht lang in de koelkast laten staan.
Gefrituurde kip met karnemelk
Verhit 2 - 3 liter zonnebloemolie in een braadpan of frituurpan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. De olie is heet genoeg als er kleine bubbels van het keukenpapier afkomen. Voeg de kip voorzichtig toe aan de hele olie. Bak mooi bruin en roer zo nu en dan tijdens het bakken met een schuimspaan.
Bedek een bord of kom met een aantal vellen keukenpapier. Haal de gefrituurde kip met karnemelk uit de hete olie en plaats op het keukenpapier. Laat een aantal minuten afkoelen, serveer met je favoriete saus.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.