Voor deze krokante en heerlijk sappige gefrituurde kip met karnemelk heb je niet veel ingrediënten nodig. Recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermeng de gedroogde kruiden naar keuze samen met zout, peper, chili (of cayenne) peper en paprikapoeder in 1 van de 2 grote kommen. Controleer de kipfilets en maak deze eventueel schoon.
Snijd de kipfilets dan in grote stukken met behulp van een koksmes en snijplank. Haal de kip door het kruidenmengsel heen. Giet er dan de karnemelk overheen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat tenminste 6 uur lang in de koelkast marineren. Het bereiden van kip op deze manier zal het vlees erg zacht maken.
Je kunt de kip ook een nacht lang in de koelkast laten staan.
Pak de andere grote kom en vul deze tot halverwege met bloem. Meng er dan dezelfde hoeveelheid kruiden doorheen. Haal de kip uit de koelkast en bedek met het bloem-mengsel.
Verhit 2 - 3 liter zonnebloemolie in een braadpan of frituurpan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.
De olie is heet genoeg als er kleine bubbels van het keukenpapier afkomen. Voeg de kip voorzichtig toe aan de hele olie.
Bak mooi bruin en roer zo nu en dan tijdens het bakken met een schuimspaan. Bedek een bord of kom met een aantal vellen keukenpapier.
Haal de gefrituurde kip met karnemelk uit de hete olie en plaats op het keukenpapier. Laat een aantal minuten afkoelen, serveer met je favoriete saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.