Menugang: soep recepten

140 Recepten

Soep kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten, als lunch, voorgerecht of avondeten. Hier vind je klassiekers zoals tomatensoep, uiensoep, kippensoep en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere zelfgemaakte tomatensoep, uiensoep, pompoensoep, noedelsoep of een kippensoep. 


Bisque de homard - kreeftensoep

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!


Romige maïssoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.


Lenteuisoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.


Bruine bonensoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.


Limburgse mosterdsoep met prei

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.


Makkelijke courgettesoep met garnalen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een makkelijke courgettesoep met garnalen en een vleugje citroen basilicum. Het is een top combinatie die klaar is in minder dan een half uur.


Geroosterde gele paprikasoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze geroosterde gele paprikasoep heeft heel veel smaak, lekker met kruiden en feta. Heerlijk (lunch) gerecht voor in de herfst.


Frisse tuinbonensoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze frisse tuinbonensoep is hartig en toch perfect voor deze laatste dagen van de zomer vanwege de frisheid van de citroen. Klaar in 20 minuten.


Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.


Andijvie-aardappelsoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een heerlijke andijvie-aardappelsoep met kerrie, witte wijn en geraspte kaas. Heerlijke combinatie die je zeker eens moet proberen! Klaar in 20 minuten.


IJsbergslasoep met spekjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Heerlijke verfrissende ijsbergslasoep met een vleugje sinaasappel. Je kunt deze soep ook koud serveren op een warme zomerdag. Serveer eventueel met spekjes.


Romige spinaziesoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Mooie groene soep die ook nog eens heerlijk smaakt! Extra smaakvol door het toevoegen van kaas. Serveer deze romige spinaziesoep met brood voor een makkelijke avondmaal.


Goulashsoep met rundvlees

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een goulashsoep met rundvlees is ideaal als avondeten op een regenachtige dag. Gevuld met rundvlees, groenten en heerlijke kruiden.


Oranje bietensoep

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Oranje bieten zijn wat zoeter dan rode bieten. Deze oranje bietensoep is zacht en erg smakelijk. Klaar in 50 minuten, recept voor 6 personen.


Groentesoep met spelt dumplings

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Geniet van deze heerlijke vegetarische groentesoep met spelt dumplings op elk moment van de dag. Makkelijke en lichte soep, klaar in 20 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossenstaartsoep ? Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.

Categorie Soep recepten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen

Ossenstaartsoep

Ingrediënten


  • 1 kg ossenstaart
  • 1 ui
  • 500 gram wortel
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 6 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • scheut olijfolie
  • 100 ml madeira, cognac, rode port of rode wijn
  • 3 liter water
  • optioneel: 50 gram boter + 50 gram bloem

Bereiding

(14)
1
Was de wortel en bleekselderij stengels, het is niet nodig om de wortel te schillen. Het is ook niet nodig om de ui en knoflooktenen te pellen, de schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur. 
2
Snijd de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflooktenen.Ossenstaartsoep
3
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de ossenstaart aan beide kanten tot deze donkerbruin is. Haal de ossenstaart uit de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel ongeveer 10 minuten. 
4
Bak de tomatenpuree nog kort mee en blus af met de drank naar keuze. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.