Deze zachte en heerlijk zoete aardappelsoep is klaar in een half uur, recept voor 6 personen. Lekker met kaneel en sinaasappelzeste.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsoep
Pel de sjalot en de teentjes knoflook en snijd deze in stukjes. Het maakt niet veel uit hoe groot of klein de stukjes zijn, aangezien alles in de blender gaat. Schil de zoete aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd ze dan in stukken.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de teentjes knoflook en het sjalotje. Voeg de zoete aardappelstukken na 1 minuut toe.
Voeg dan de kaneelstok toe en bak alles 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de kippenbouillon toe, en breng aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de soep aan de kook raakt. Laat de soep nu op laag vuur 20 minuten lang doorkoken, of totdat de zoete aardappelen gaar zijn. Haal het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep dan met behulp van een blender of staafmixer.
Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de zoete aardappelsoep met crème fraîche, eventueel wat sinaasappel zeste en gesneden peterselie naar wens. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.