Deze zachte en heerlijk zoete aardappelsoep is klaar in een half uur, recept voor 6 personen. Lekker met kaneel en sinaasappelzeste.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de sjalot en de teentjes knoflook en snijd deze in stukjes. Het maakt niet veel uit hoe groot of klein de stukjes zijn, aangezien alles in de blender gaat. Schil de zoete aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd ze dan in stukken.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de teentjes knoflook en het sjalotje. Voeg de zoete aardappelstukken na 1 minuut toe.
Voeg dan de kaneelstok toe en bak alles 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de kippenbouillon toe, en breng aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de soep aan de kook raakt. Laat de soep nu op laag vuur 20 minuten lang doorkoken, of totdat de zoete aardappelen gaar zijn. Haal het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep dan met behulp van een blender of staafmixer.
Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de zoete aardappelsoep met crème fraîche, eventueel wat sinaasappel zeste en gesneden peterselie naar wens. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.