Romige champignonsoep gemaakt van een champignonmix. Perfect voor een koude dag. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-champignonsoep
Gebruik gemengde champignons zoals bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en witte champignons
Snijd de uien en de teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes. Maak de champignons schoon met behulp van droog keukenpapier en snijd in grove stukken.
Verhit een klontje boter in de grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de bloem toe en maak een roux. Zet het vuur hoger en voeg kippenbouillon toe.
Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Voeg de champignons toe en laat zacht worden. Voeg slagroom, peper en zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Serveer bijvoorbeeld met een stuk brood, eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.