Romige champignonsoep gemaakt van een champignonmix. Perfect voor een koude dag. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik gemengde champignons zoals bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en witte champignons.
Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborstel of een vel keukenpapier en snijd in plakjes.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een klontje boter in de grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de bloem toe en maak een roux.
Voeg kippenbouillon toe samen met de champignons en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.
Voeg slagroom, peper en zout naar smaak toe. Serveer bijvoorbeeld met een stuk brood, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.