Bleekselderij soep
😍 36Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bleekselderij soep vegetarisch

Deze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag!

40 minuten
4 personen
Bleekselderij soep ingrediënten
Recept bleekselderij soep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de selderij stengels en snijd de onderkant eraf. Snijd de selderij stengels in stukken en zet opzij. Pel de ui en snijd deze fijn, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat de soep toch gepureerd zal worden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze dan fijn, hoe fijner je deze snijd hoe sneller de soep klaar zal zijn.

Als je gebruik maakt van bouillonblokjes, kun je deze het beste vooraf al maken met kokend water. Hiervoor kun je eventueel ook gewoon een waterkoker gebruiken. 

Bleekselderij soep
Bleekselderij soep

De bleekselderij soep afmaken – 30 minuten

Verwarm 75 gram boter en een beetje olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gesneden selderij, ui en zoete aardappel toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden. Let op dat de groenten niet bruin worden, dan zal de soep uiteindelijk te donker van kleur worden.

Schenk er dan 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en laat het nog minimaal een kwartier sudderen, of tot de groenten heel zacht zijn geworden.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en maak het af met een scheut room, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
222.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.98 g
2.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.12 g
11.84 g
Eiwitten
2.5 g
Vezels
2.38 g
Natrium
1357.68 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
79.19 mg
Magnesium
13.91 mg
Kalium
13.91 mg
Fosfor
54.71 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.35 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
23.76 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.55 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
11.67 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bleekselderij soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.