Bleekselderij soep

(17)

Deze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag!

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Bleekselderij soep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 75 gram boter
  • optioneel: 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram bleekselderij
  • 1 ui
  • 1/2e zoete aardappel
  • 1 liter kippen-of groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje room
Bleekselderij soep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • dunschiller
  • blender of staafmixer

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bleekselderij-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Was de selderij stengels en snijd de onderkant eraf. Snijd de selderij stengels in stukken en zet opzij. Pel de ui en snijd deze fijn, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat de soep toch gepureerd zal worden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze dan fijn, hoe fijner je deze snijd hoe sneller de soep klaar zal zijn.

Als je gebruik maakt van bouillonblokjes, kun je deze het beste vooraf al maken met kokend water. Hiervoor kun je eventueel ook gewoon een waterkoker gebruiken. 

Bleekselderij soep
Bleekselderij soep

De bleekselderij soep afmaken – 30 minuten

Verwarm 75 gram boter en een beetje olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gesneden selderij, ui en zoete aardappel toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden. Let op dat de groenten niet bruin worden, dan zal de soep uiteindelijk te donker van kleur worden.

Schenk er dan 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en laat het nog minimaal een kwartier sudderen, of tot de groenten heel zacht zijn geworden.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en maak het af met een scheut room, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tartelettes met rabarber
Volgend recept →
Rabarber ijs met sinaasappel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!