Bleekselderij soep
😍 36Geweldig
😋 2Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bleekselderij soep vegetarisch

Deze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag!

40 minuten
4 personen
Bleekselderij soep ingrediënten

Recept bleekselderij soep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de selderij stengels en snijd de onderkant eraf. Snijd de selderij stengels in stukken en zet opzij. Pel de ui en snijd deze fijn, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat de soep toch gepureerd zal worden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze dan fijn, hoe fijner je deze snijd hoe sneller de soep klaar zal zijn.

Als je gebruik maakt van bouillonblokjes, kun je deze het beste vooraf al maken met kokend water. Hiervoor kun je eventueel ook gewoon een waterkoker gebruiken. 

Bleekselderij soep
Bleekselderij soep

De bleekselderij soep afmaken – 30 minuten

Verwarm 75 gram boter en een beetje olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gesneden selderij, ui en zoete aardappel toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden. Let op dat de groenten niet bruin worden, dan zal de soep uiteindelijk te donker van kleur worden.

Schenk er dan 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en laat het nog minimaal een kwartier sudderen, of tot de groenten heel zacht zijn geworden.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en maak het af met een scheut room, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

38 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
222.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.98 g
2.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.12 g
11.84 g
Eiwitten
2.5 g
Vezels
2.38 g
Natrium
1357.68 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
79.19 mg
Magnesium
13.91 mg
Kalium
13.91 mg
Fosfor
54.71 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.35 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
23.76 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.55 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
11.67 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Bleekselderij soep"
Loes zegt op 31-07-2024
Hallo. Je bleekselderij soep was heerlijk. Alleen had ik graag gelezen dat de bleekselderij geschild moest worden. Nu zaten alle vezels in het mes van de mixer
Véronique zegt op 31-07-2024
Hallo Loes, dankjewel en wat fijn om te horen dat het gesmaakt heeft! Bleekselderij hoef je doorgaans niet te schillen, maar het kan voorkomen dat de bleekselderij een beetje draderig kan worden als deze bijvoorbeeld iets ouder is. Wanneer er vezels in het mes van de blender vast blijven zitten kan het met de versheid van de bleekselderij te maken hebben, of eventueel met de blender die je gebruikt aangezien niet elke blender even krachtig is. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.