Aardappelsoep
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappelsoep

Je kunt deze aardappelsoep maken met ingrediënten die je vast al in huis hebt! Recept voor 4 personen, klaar in een half uurtje.

30 minuten
4 personen
Aardappelsoep ingrediënten
Recept aardappelsoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was en schil de vastkokende aardappelen, snijd de aardappelen dan in partjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk. 

Aardappelsoep
Aardappelsoep

De aardappelsoep afmaken – 25 minuten

Verhit een scheutje zonnebloemolie of olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en sinaasappelschil een minuut lang aan. Bak dan de aardappelpartjes samen met de preiringen nog enkele minuten.

Giet dan de runderbouillon samen met de volle melk in de pan en breng rustig aan de kook. Haal de sinaasappelschil uit de pan zodra de aardappelen zacht gekookt zijn.

Je kunt controleren of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappels gaar.

Meng de ingrediënten in de pan tot een gladde aardappelsoep met behulp van een staafmixer. Pureer de soep totdat deze mooi glad geworden is.

Voeg naar smaak Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
286.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.42 g
5.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.83 g
6.62 g
Eiwitten
15.87 g
Vezels
4.11 g
Natrium
1019.43 mg
Mineralen
Ijzer
1.69 mg
Calcium
357.65 mg
Magnesium
44.06 mg
Kalium
44.06 mg
Fosfor
354.68 mg
Koper
0.26 mg
Zink
2.41 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
19.36 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
1.17 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.7 µg
Foliumzuur
35.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.