Aardappelsoep

(14)

Je kunt deze aardappelsoep maken met ingrediënten die je vast al in huis hebt! Recept voor 4 personen, klaar in een half uurtje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Aardappelsoep

Ingrediënten


  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sinaasappelschil
  • Zonnebloemolie of olijfolie
  • 200 ml volle melk
  • 800 ml runder- of kippenbouillon
  • 1 prei
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Dunschiller

Aardappelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelsoep


Voorbereiding – 5 minuten

Was en schil de vastkokende aardappelen, snijd de aardappelen dan in partjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk. 

Aardappelsoep
Aardappelsoep

De aardappelsoep afmaken – 25 minuten

Verhit een scheutje zonnebloemolie of olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en sinaasappelschil een minuut lang aan. Bak dan de aardappelpartjes samen met de preiringen nog enkele minuten.

Giet dan de runderbouillon samen met de volle melk in de pan en breng rustig aan de kook. Haal de sinaasappelschil uit de pan zodra de aardappelen zacht gekookt zijn.

Je kunt controleren of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappels gaar.

Meng de ingrediënten in de pan tot een gladde aardappelsoep met behulp van een staafmixer. Pureer de soep totdat deze mooi glad geworden is.

Voeg naar smaak Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Aardappelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.