Menugang: hoofdgerechten

886 Recepten

Ontdek bijzondere, mooie maar vooral lekkere hoofdgerechten. Heb je zin in een stukje vlees, vis, iets vegetarisch of een lekkere knapperige salade? Wat eten we vandaag? Van wok tot stamppot, simpel tot uitgebreid, hier vind je heel veel verschillende soorten gerechten. Maak een keuze uit deze recepten en probeer gerechten uit van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit de Italiaanse, Franse of Hollandse keuken.


Kimchi stoofpotje

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Heb je al eens kimchi gehad? Gefermenteerde Koreaanse kool met rode peper en meer. Voeg hier eens nog meer ingrediënten aan toe voor een kimchi stoofpotje!


Mexicaanse gepofte aardappel

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.


Pompoengnocchi

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!


Brood mhancha met kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!


Sushi bowl met bief teriyaki

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Sushi met vis is lekker, maar niet voor iedereen ideaal. Sushi bowl met bief teriyaki is overheerlijke sushi, maar dan zonder het gedoe met rollen.


Romige maïssoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.


Makkelijke Franse cassoulet

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!


Aardappel-bloemkool gratin

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Een aardappel-bloemkool gratin is een fantastisch bijgerecht. Een romige ovenschotel met een knapperig kaaskorstje, jammie! Bloemkool op zijn best!


Pasta met makreel en zoete aardappel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!


Afrikaanse bobotie

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.


Thaise biefstuk salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijke Thaise biefstuk salade, een beetje pittig en tegelijkertijd fris van de limoen. Voeg kastanje champignons toe voor een herfstige tint.


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Lenteuisoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.


Ovenschotel met romige kip

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een ovenschotel met romige kip is makkelijk en overheerlijk. Kip, spekjes, knoflook, knolselderij en aardapppel, wat wil je nog meer? Klaar in 3 kwartier.


Vullende pannenkoek met zalm

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

In maar een kwartier tijd is deze vullende zalm pannenkoek en spinazie klaar! Geschikt als avondmaaltijd, recept voor 1 persoon.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere indiase butter chicken - murgh makhani ? Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren

Bereiding

(47)
1
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
2
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
3
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 
4
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Makhani kip - Indiase boterkip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.