Heb je een wok thuis? Probeer dan dit zoetzuur varkensvlees met ananas. Klaar in minder dan een half uur, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortelen en snijd de wortelen en lente uien in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in grove stukken.
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd deze in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode pepers voor een mildere variant en snijd deze vervolgens fijn.
Rasp de verse gember en snijd de varkenslapjes in reepjes of stukken. Snijd de ananas in grove stukken.
Verhit de wok op de hoogste stand, tot deze gaat roken. Voeg dan een scheutje zonnebloem olie toe. Wok de wortelen, ui en de groene en rode paprika.
Voeg na een aantal minuten de stukken varkensvlees toe samen met de snijbonen, knoflook en rode peper toe. Schud een aantal keer goed om en voeg dan de ananas, lente-ui en geraspte gember toe.
Wok tot alle ingrediënten voldoende verhit zijn en voeg een flinke scheut ananassap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het zoetzuur varkensvlees met ananas met bijvoorbeeld gekookte rijst of dikke (Japanse) noedels. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.