Ohmydish.nl


Zoetzuur varkensvlees met ananas

Heb je een wok thuis? Probeer dan dit zoetzuur varkensvlees met ananas. Klaar in minder dan een half uur, recept voor 4 personen.

Zoetzuur varkensvlees met ananas
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zoetzuur varkensvlees met ananas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 varkenslapjes
  • 1 ananas
  • 2 wortelen
  • 2 rode pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 10 snijbonen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 lente uien
  • 2 eetlepels geraspte verse gember
  • Zonnebloemolie
  • Rijst
  • Peper en zout naar smaak
  • Een flinke scheut ananassap
Zoetzuur varkensvlees met ananas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok
  • Rasp

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzuur-varkensvlees-met-ananas


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de wortelen en snijd de wortelen en lente uien in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd deze in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode pepers voor een mildere variant en snijd deze vervolgens fijn. Rasp de verse gember en snijd de varkenslapjes in reepjes of stukken. Snijd de ananas in grove stukken.

Zoetzuur varkensvlees met ananas Zoetzuur varkensvlees met ananas

Wokken van het zoetzuur varkensvlees met ananas -- 10 minuten

Verhit de wok op de hoogste stand, tot deze gaat roken. Voeg dan een scheutje zonnebloem olie toe. Wok de wortelen, ui en de groene en rode paprika. Voeg na een aantal minuten de stukken varkensvlees toe samen met de snijbonen, knoflook en rode peper toe.

Schud een aantal keer goed om en voeg dan de ananas, lenteui en geraspte gember toe. Wok tot alle ingrediënten voldoende verhit zijn en voeg een flinke scheut ananassap toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer het zoetzuur varkensvlees met ananas met bijvoorbeeld gekookte rijst of dikke (Japanse) noedels. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelf pesto maken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.