Met een marinade van sojasaus, rode peper en honing heeft deze varkenshaas saté ontzettend veel smaak. Extra lekker met satésaus. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaas-sate
Je kunt ervoor kiezen de zaadlijsten van de peper te verwijderen, afhankelijk hoe pittig je de saté graag wilt. Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Snijd de peper en knoflooktenen fijn en rasp een klein stukje gember. Meng de sojasaus, rode peper, knoflook, geraspte gember en breng op smaak met een kneep honing.
Snijd de varkenshaas in middelgrote stukken. Meng de varkenshaas met de marinade in een kom of hersluitbare zak. Marineer de varkenshaas minstens 4 uur.
Week de houten prikkers enkele uren in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen zullen verbranden.
Rijg de stukjes varkenshaas aan de houten prikkers. Verwarm de gillpan en grill de spiesjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Serveer deze heerlijke varkenshaas saté met rijst, satésaus en bijvoorbeeld deze heerlijke Oosterse sperziebonen. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.