Deze koteletten met gekarameliseerde uien en spek zijn heerlijk als doordeweekse maaltijd. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de ui in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Wrijf zout en peper aan beide kanten van de koteletten. Voeg niet té veel zout toe, aangezien de spekreepjes het gerecht zout maken.
Verhit boter in de grote braadpan en bak de koteletten goudbruin in 4 - 5 minuten. Haal de koteletten dan uit de grote braadpan en zet opzij. Verhit de boter opnieuw en voeg een scheutje olijfolie toe.
Bak de spekreepjes een aantal minuten, voeg dan de uiringen en knoflook aan toe. Meng er bruine basterdsuiker doorheen, totdat deze beginnen te karameliseren. Dit duurt maar een aantal minuten.
Giet de runderbouillon in de pan en voeg er een aantal takjes verse tijm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is.
Haal de takjes tijm uit de pan en plaats de koteletten terug. Verwarm opnieuw en serveer de koteletten met gekarameliseerde uien en spek direct.
Dit gerecht is erg lekker met aardappelen en een kleurrijke ratatouille. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.