Koteletten met gekarameliseerde uien en spek
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Deze koteletten met gekarameliseerde uien en spek zijn heerlijk als doordeweekse maaltijd. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

20 minuten
4 personen
Koteletten met gekarameliseerde uien en spek ingrediënten
Recept koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Wrijf zout en peper aan beide kanten van de koteletten. Voeg niet té veel zout toe, aangezien de spekreepjes het gerecht zout maken. 

Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon
Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon

De koteletten met gekarameliseerde uien en bacon afmaken – 15 minuten

Verhit boter in de grote braadpan en bak de koteletten goudbruin in 4 - 5 minuten. Haal de koteletten dan uit de grote braadpan en zet opzij. Verhit de boter opnieuw en voeg een scheutje olijfolie toe.

Bak de spekreepjes een aantal minuten, voeg dan de uiringen en knoflook aan toe. Meng er bruine basterdsuiker doorheen, totdat deze beginnen te karameliseren. Dit duurt maar een aantal minuten.

Giet de runderbouillon in de pan en voeg er een aantal takjes verse tijm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is.

Haal de takjes tijm uit de pan en plaats de koteletten terug. Verwarm opnieuw en serveer de koteletten met gekarameliseerde uien en spek direct.

Dit gerecht is erg lekker met aardappelen en een kleurrijke ratatouille. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
757.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.35 g
10.11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.02 g
21.94 g
Eiwitten
48.49 g
Vezels
2.01 g
Natrium
2127.69 mg
Mineralen
Ijzer
4.86 mg
Calcium
64.11 mg
Magnesium
56.21 mg
Kalium
56.21 mg
Fosfor
402.44 mg
Koper
0.3 mg
Zink
4.2 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
11.27 µg
Vitamines
Vitamine C
9.24 mg
Vitamine D
0.65 mg
Vitamine A
44.44 mg
Vitamine B1
1.44 mg
Vitamine B2
0.62 mg
Vitamine B6
1.21 mg
Vitamine B12
2.93 µg
Foliumzuur
18.23 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koteletten met gekarameliseerde uien en spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.