Ohmydish.nl


Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Deze koteletten met gekarameliseerde uien en spek zijn heerlijk als doordeweekse maaltijd. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Koteletten met gekarameliseerde uien en spek
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 koteletten
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een aantal takjes tijm
  • 1 eetlepel boter
  • Olijfolie
  • ongeveer 300 gram spekreepjes
  • Zout en peper naar smaak
Koteletten met gekarameliseerde uien en spek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote braadpan

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koteletten-met-gekarameliseerde-uien-en-spek


Ingrediënten

  • 4 koteletten
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een aantal takjes tijm
  • 1 eetlepel boter
  • Olijfolie
  • ongeveer 300 gram spekreepjes
  • Zout en peper naar smaak
Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon ingrediënten Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon ingrediënten

Kookgerei nodig

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote braadpan

Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de ui in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Wrijf zout en peper aan beide kanten van de koteletten. Voeg niet té veel zout toe, aangezien de spekreepjes het gerecht zout maken.

Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon

De koteletten met gekarameliseerde uien en bacon afmaken -- 15 minuten

Verhit boter in de grote braadpan en bak de koteletten goudbruin in 4 - 5 minuten. Haal de koteletten dan uit de grote braadpan en zet opzij. Verhit de boter opnieuw en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de spekreepjes een aantal minuten, voeg dan de uiringen en knoflook aan toe. Meng er bruine basterdsuiker doorheen, totdat deze beginnen te karameliseren. Dit duurt maar een aantal minuten.

Giet de runderbouillon in de pan en voeg er een aantal takjes verse tijm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is. Haal de takjes tijm uit de pan en plaats de koteletten terug. Verwarm opnieuw en serveer de koteletten met gekarameliseerde uien en spek direct.

Dit gerecht is erg lekker met aardappelen en een kleurrijke ratatouille. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.