Makkelijke en smaakvolle courgetti met gamba's en kokos. Dit gerecht is voor 2 personen en is klaar binnen een kwartiertje!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ontdooi de gamba's indien nodig en dep deze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de courgette in slierten met behulp van een spiraalsnijder. Je kunt als alternatief dunne reepjes van de courgette snijden met behulp van een koksmes. Snijd de peterselie fijn en zet dit aan de kant.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit de in stukjes gesneden knoflook en ui kort aan. Voeg de (niet bevroren!) gamba's toe samen met de courgetti. Blus af met de witte wijn en roer met behulp van de wijn alles van de bodem van de pan, om zo alle smaken in het gerecht te krijgen.
Voeg na een minuut een flinke scheut kokosmelk toe. Kook een aantal minuten totdat de courgetti en gamba's gaar zijn. Pers sap van een halve citroen in de pan en breng op smaak met peper en zout.
Garneer de courgetti met gamba's en peterselie. Serveer met een lekkere salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.