Makkelijke en smaakvolle courgetti met gamba's en kokos. Dit gerecht is voor 2 personen en is klaar binnen een kwartiertje!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgetti-met-gambas-en-kokos
Ontdooi de gamba's indien nodig en dep deze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de courgette in slierten met behulp van een spiraalsnijder. Je kunt als alternatief dunne reepjes van de courgette snijden met behulp van een koksmes. Snijd de peterselie fijn en zet dit aan de kant.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit de in stukjes gesneden knoflook en ui kort aan. Voeg de (niet bevroren!) gamba's toe samen met de courgetti. Blus af met de witte wijn en roer met behulp van de wijn alles van de bodem van de pan, om zo alle smaken in het gerecht te krijgen.
Voeg na een minuut een flinke scheut kokosmelk toe. Kook een aantal minuten totdat de courgetti en gamba's gaar zijn. Pers sap van een halve citroen in de pan en breng op smaak met peper en zout.
Garneer de courgetti met gamba's en peterselie. Serveer met een lekkere salade, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.