Een echt lente gevoel met deze lamsworstjes met erwtenpuree en munt. Serveer met aardappels uit de oven voor een nog lekkerder gerecht!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsworstjes-met-erwtenpuree-en-munt
Pel de sjalotjes en snijd deze grof, je hoeft deze niet netjes te snijden omdat deze gepureerd zullen worden. Vul alvast 1 van de kleine pannen met water en zout en breng aan de kook.
Verhit een beetje boter in een kleine pan en bak hierin de sjalotjes ongeveer 2 minuten. Voeg 3/4e van de erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg dan ongeveer 200 ml water toe en het bouillonblokje.
Laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes garen, of tot de erwten volledig gaar zijn. Voeg een handvol munt blaadjes toe en pureer tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de rest van de erwten in de pan met water, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Verwarm een beetje boter in een middelgrote bakpan en bak de worstjes ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Serveer met de erwtenpuree, aardappels, extra erwten en garneer met muntblaadjes. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.