Lamsworstjes met erwtenpuree en munt
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Een echt lente gevoel krijg je met deze lamsworstjes met erwtenpuree en munt. Serveer met aardappels uit de oven voor een nog lekkerder gerecht!

30 minuten
3 personen
Lamsworstjes met erwtenpuree en munt ingrediënten
Recept lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze grof, je hoeft deze niet netjes te snijden omdat deze gepureerd zullen worden.

Vul alvast 1 van de kleine pannen met water en zout en breng aan de kook.

Verhit een beetje boter in een kleine pan en bak hierin de sjalotjes ongeveer 2 minuten.

Voeg 3/4e van de erwten toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg dan ongeveer 200 ml water toe samen met het bouillonblokje.

Laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes garen, of tot de erwten volledig gaar zijn.

Voeg een handvol munt blaadjes toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt
Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Lamsworstjes met erwtenpuree en munt afmaken – 15 minuten

Kook de rest van de erwten in de pan met water, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.

Verwarm een beetje boter in een middelgrote bakpan en bak de worstjes ongeveer 3 minuten aan elke kant.

Serveer de lamsworstjes met erwtenpuree, aardappels, extra erwten en garneer met muntblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
767.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.28 g
1.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.97 g
26.97 g
Eiwitten
39.16 g
Vezels
9.76 g
Natrium
812.07 mg
Mineralen
Ijzer
5.49 mg
Calcium
106.96 mg
Magnesium
97.36 mg
Kalium
97.36 mg
Fosfor
511.75 mg
Koper
0.2 mg
Zink
4.96 mg
Jodium
0.69 µg
Selenium
0.09 µg
Vitamines
Vitamine C
31.96 mg
Vitamine D
0.32 mg
Vitamine A
170.93 mg
Vitamine B1
0.55 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
6 µg
Foliumzuur
64.3 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
45.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Lamsworstjes met erwtenpuree en munt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.