Pasta met champignonsaus
šŸ˜Ā 4Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Pasta met champignonsaus vegetarisch

Deze heerlijke romige champignonsaus zet je in 15 minuten op tafel. Serveer met spaghetti en stukjes walnoot. Heerlijk doordeweeks gerecht!

15 minuten
2 personen
Pasta met champignonsaus ingrediƫnten
Recept pasta met champignonsaus

Ingrediƫnten

2 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 26-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding ā€“ 5 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente in ruim kokend water.

De pasta met champignonsaus afmaken ā€“ 10 minuten

Verwarm boter en olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Fruit aan voor een aantal minuten, tot de ui en knoflook glazig is geworden.

Voeg dan de champignon plakjes toe en bak deze op hoog vuur enkele minuten. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Schenk witte wijn erbij en kook tot er nog maar de helft van de wijn in de pan zit.

Voeg dan de room en gedroogde oregano toe en kook nog ongeveer 5 minuten zachtjes op laag vuur. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Serveer de champignonsaus met de gekookte spaghetti in een diep bord, garneer met stukjes walnoot. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
šŸ˜
4
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
368.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.94 g
5.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.36 g
17.13 g
Eiwitten
6.45 g
Vezels
6.14 g
Natrium
712.99 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
109.77 mg
Magnesium
36.51 mg
Kalium
36.51 mg
Fosfor
242.03 mg
Koper
0.89 mg
Zink
1.3 mg
Jodium
1.07 Āµg
Selenium
0.04 Āµg
Vitamines
Vitamine C
13.85 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.64 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0.1 Āµg
Foliumzuur
47.45 Āµg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met champignonsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.