Deze heerlijke romige champignonsaus zet je in 15 minuten op tafel. Serveer met spaghetti en stukjes walnoot. Heerlijk doordeweeks gerecht! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-champignonsaus
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente in ruim kokend water.
Verwarm boter en olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Fruit aan voor een aantal minuten, tot de ui en knoflook glazig is geworden.
Voeg dan de champignon plakjes toe en bak deze op hoog vuur enkele minuten. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Schenk witte wijn erbij en kook tot er nog maar de helft van de wijn in de pan zit.
Voeg dan de room en gedroogde oregano toe en kook nog ongeveer 5 minuten zachtjes op laag vuur. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Serveer de champignonsaus met de gekookte spaghetti in een diep bord, garneer met stukjes walnoot. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.