Deze heerlijke romige champignonsaus zet je in 15 minuten op tafel. Serveer met spaghetti en stukjes walnoot. Heerlijk doordeweeks gerecht!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 26-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 23-08-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente in ruim kokend water.
Verwarm boter en olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Fruit aan voor een aantal minuten, tot de ui en knoflook glazig is geworden.
Voeg dan de champignon plakjes toe en bak deze op hoog vuur enkele minuten. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Schenk witte wijn erbij en kook tot er nog maar de helft van de wijn in de pan zit.
Voeg dan de room en gedroogde oregano toe en kook nog ongeveer 5 minuten zachtjes op laag vuur. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Serveer de champignonsaus met de gekookte spaghetti in een diep bord, garneer met stukjes walnoot. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.