Deze heerlijke pitabroodjes met Marokkaanse kip hebben naast heel veel kruiden, een extra knapperige textuur van de granaatappelpitjes.
Een fantastische marinade van o.a. dadels en granaatappelsap, die je makkelijk zelf uitperst met een citruspers. Echt een must voor de allerlekkerste kruidige marinade, het zure en frisse van granaatappel past perfect bij de zoete dadels. De frisse munt-yoghurtsaus maakt deze pitabroodjes compleet, heerlijk met knoflook en citroen.
Je kunt de pitabroodjes in zijn geheel vullen en serveren, maar je kunt de pita's ook eerst halveren en de helften vervolgens vullen met de fantastische vulling van kip en wortel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-11-2025
Snijd de granaatappel door de helft en gebruik een citruspers om het sap uit de helft te persen. Haal de pitjes uit de andere helft en houd deze apart.
Verwijder de pitten uit de dadels en pureer deze samen met het granaatappelsap (ongeveer 50 ml) en de kruiden in een kleine hakmolen.
Verwijder vet en pezen van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.
Meng het kruidenmengsel door de kip en laat dit ongeveer een uur marineren.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk of gebruik een knoflookpers.
Hak de munt en peterselie fijn en meng deze samen met de rasp van een halve citroen en de knoflook door de yoghurt.
Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout en laat de smaken intrekken.

Pel de wortels en rasp deze grof. Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de wortelrasp ongeveer 3 minuten lang op hoog vuur.
Voeg de kip samen met de marinade toe en bak nog ongeveer 10 minuten langer.
De exacte tijd is o.a. afhankelijk van de grootte van de stukjes kip. Roer de peterselie erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes in de oven, airfryer of bijvoorbeeld broodrooster en snijd deze door de helft.
Vul de warme pitabroodjes met het kip en wortelmengsel en serveer met yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!
Waar kan ik granaatappelsap kopen?
Je kunt granaatappelsap bij de meeste supermarkten kopen, maar je kunt dit gemakkelijk zelf persen met een citruspers. Dit doe je net zoals je een sinaasappel uit zou persen.
Hoe snijd je pitabroodjes open?
Je kunt een pitabroodjes heel laten en dan voorzichtig aan 1 kant een opening maken met een scherp mes. Je kunt een pitabroodjes ook volledig door de helft snijden en dan elke helft vullen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | pitabroodjes | gluten | 133.50 | 26.00 g | 1.00 g | 0.75 g | - | 4.40 g | 1.95 g | 150.00 mg | 0.80 mg | 45.00 mg | 6.00 mg | 50.00 mg | 45.00 mg | 0.10 mg | 0.30 mg | - | - | - | - | - | 0.10 mg | 0.05 mg | - | - | 10.00 µg | - | - | - | |
| 0.5 | kipfilets | 85.50 | - | - | 3.00 g | 1.13 g | 22.50 g | - | 37.50 mg | 0.52 mg | 7.50 mg | 26.25 mg | 300.00 mg | 255.00 mg | 0.02 mg | 0.52 mg | - | - | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | 0.52 mg | 0.22 µg | 1.50 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | theelepel | kaneelpoeder | 1.57 | 0.28 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.02 g | 0.13 g | 0.15 mg | 0.19 mg | 6.00 mg | 0.30 mg | 2.50 mg | 0.30 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | gemalen komijnzaad | 1.59 | 0.13 g | - | 0.08 g | 0.01 g | 0.07 g | 0.04 g | 0.64 mg | - | 3.38 mg | - | 6.75 mg | 0.24 mg | - | - | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepel | kurkuma | 1.88 | 0.22 g | 0.01 g | 0.11 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.05 g | 0.84 mg | 0.33 mg | 4.66 mg | 1.83 mg | 8.94 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.05 µg | 0.02 µg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | 0.05 µg | 0.02 mg | 0.03 µg | - | |
| 0.13 | theelepel | gemberpoeder | 1.26 | 0.27 g | 0.01 g | 0.02 g | - | 0.03 g | 0.05 g | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.43 mg | 0.69 mg | 4.95 mg | 0.63 mg | - | 0.01 mg | - | 0.02 µg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | 0.04 µg | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | paprikapoeder | 1.32 | 0.13 g | - | 0.05 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.08 g | 0.11 mg | 0.09 mg | 0.67 mg | - | 9.00 mg | 1.31 mg | - | - | - | - | 0.26 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | gemalen korianderzaad | 1.12 | 0.20 g | - | 0.07 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.16 g | 0.13 mg | 0.06 mg | 2.66 mg | 1.24 mg | 4.75 mg | 1.12 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | 0.04 µg | 0.01 mg | 1.16 µg | - | |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 0.5 | takje | verse peterselie | 0.60 | 0.03 g | - | - | - | 0.08 g | 0.08 g | 0.53 mg | 0.13 mg | 0.70 mg | 0.88 mg | 14.88 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | - | - | 2.80 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.10 µg | - | - | - | |
| 0.25 | granaatappel | 25.50 | 5.25 g | 3.60 g | 0.21 g | 0.06 g | 0.30 g | 0.75 g | 0.90 mg | 0.09 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 60.00 mg | 3.00 mg | 0.06 mg | 0.12 mg | - | - | 1.95 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | - | - | - | ||
| 1.5 | dadels | 27.36 | 5.94 g | 5.22 g | - | - | 0.40 g | 0.90 g | 1.80 mg | 0.05 mg | 4.50 mg | 3.60 mg | 72.00 mg | 5.40 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | - | 2.70 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.60 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | scheutje | olijfolie | 17.66 | - | - | 2.00 g | 0.29 g | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | wortelen | 5.40 | 0.94 g | 0.88 g | - | - | 0.16 g | 0.58 g | 6.00 mg | 0.06 mg | 6.00 mg | 1.20 mg | 36.00 mg | 8.00 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.40 mg | - | 0.22 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.00 µg | - | - | - | ||
| 31.25 | gram | yoghurt | melk | 20.31 | 1.41 g | 1.25 g | 1.09 g | 0.63 g | 1.19 g | - | 15.63 mg | 0.03 mg | 37.50 mg | 3.44 mg | 50.00 mg | 28.13 mg | - | 0.12 mg | 4.69 µg | 0.31 µg | 0.47 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | 0.02 mg | 0.11 µg | - | - | - | - |
| 0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| 0.13 | citroen | 5.40 | 0.98 g | 0.45 g | 0.06 g | - | 0.08 g | 0.33 g | 0.30 mg | 0.02 mg | 1.50 mg | 1.50 mg | 22.50 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 6.75 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 1.20 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | takje | verse munt | 0.70 | 0.15 g | - | 0.01 g | - | 0.04 g | 0.08 g | - | 0.05 mg | 2.43 mg | 0.80 mg | 5.69 mg | 0.59 mg | - | 0.01 mg | - | 0.01 µg | 0.32 mg | - | 17.08 mg | - | - | - | - | 1.14 µg | 0.01 mg | 4.17 µg | - | |
| 0.25 | takje | verse peterselie | 0.30 | 0.01 g | - | - | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.26 mg | 0.07 mg | 0.35 mg | 0.44 mg | 7.44 mg | 1.14 mg | - | 0.01 mg | - | - | 1.40 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 1.05 µg | - | - | - | |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 344.65 | 45.18 g | 12.48 g | 7.58 g | 2.19 g | 30.06 g | 6.16 g | 893.28 mg | 2.76 mg | 140.22 mg | 54.52 mg | 698.57 mg | 365.21 mg | 0.26 mg | 1.29 mg | 5.83 µg | 0.41 µg | 20.53 mg | 0.08 mg | 17.35 mg | 0.23 mg | 0.21 mg | 0.71 mg | 0.34 µg | 24.21 µg | 0.20 mg | 11.09 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!