Wow, citroen pavlova met lavendel siroop is een zoet en mooi dessert dat wordt geserveerd met eetbare bloemen. Krokant van buiten en zacht van binnen, mm!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/citroen-pavlova-met-lavendel-siroop
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg beetje bij beetje 300 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Rasp de citroen en voeg samen met het sap toe aan de eiwitten.
Voeg ook een mespunt zout en eetlepel maizena toe. Schep het eiwit op de bakplaat en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.
Terwijl de pavlova in de oven zit, kun je de lavendel siroop maken. Was de verse lavendel als dit nodig is en voeg de helft hiervan samen met 125 ml water en 100 gram suiker toe aan de kleine sauspan.
De rest van de lavendel gaan we gebruiken ter garnering. Breng het geheel aan de kook en kook het een paar minuutjes. Zeef dan de lavendel eruit.
Serveer de pavlova in stukken met lavendel siroop en garneer met meer lavendel en eetbare bloemen. Wees voorzichtig met extra lavendel, deze is sterk van smaak. Smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!