Citroen pavlova met lavendel siroop
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Citroen pavlova met lavendel siroop

Wow, citroen pavlova met lavendel siroop is een zoet en mooi dessert dat wordt geserveerd met eetbare bloemen. Krokant van buiten en zacht van binnen, mm!

1 uur
6 personen
Citroen pavlova met lavendel siroop ingrediënten

Recept citroen pavlova met lavendel siroop

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 10-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier.

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg beetje bij beetje 300 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Rasp de citroen en voeg samen met het sap toe aan de eiwitten.

Voeg ook een mespunt zout en eetlepel maizena toe. Schep het eiwit op de bakplaat en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.

Citroen pavlova met lavendel siroop
Citroen pavlova met lavendel siroop

Citroen pavlova met lavendel siroop afmaken – 15 minuten

Terwijl de pavlova in de oven zit, kun je de lavendel siroop maken. Was de verse lavendel als dit nodig is en voeg de helft hiervan samen met 125 ml water en 100 gram suiker toe aan de kleine sauspan. 

De rest van de lavendel gaan we gebruiken ter garnering. Breng het geheel aan de kook en kook het een paar minuutjes. Zeef dan de lavendel eruit. 

Serveer de pavlova in stukken met lavendel siroop en garneer met meer lavendel en eetbare bloemen. Wees voorzichtig met extra lavendel, deze is sterk van smaak. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
293.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.64 g
66.11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.09 g
0 g
Eiwitten
4.46 g
Vezels
0.01 g
Natrium
118.15 mg
Mineralen
Ijzer
0.21 mg
Calcium
6.27 mg
Magnesium
6.03 mg
Kalium
6.03 mg
Fosfor
9.36 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.03 mg
Jodium
0 µg
Selenium
8.01 µg
Vitamines
Vitamine C
1.41 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.56 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
2.28 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Citroen pavlova met lavendel siroop"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.