Ohmydish.nl


Citroen pavlova met lavendel siroop

Wow, citroen pavlova met lavendel siroop is een zoet en mooi dessert dat wordt geserveerd met eetbare bloemen. Krokant van buiten en zacht van binnen, mm!

Citroen pavlova met lavendel siroop
1 uur 6 personen Toetjes
Citroen pavlova met lavendel siroop

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eiwitten
  • 400 gram suiker
  • mespunt zout
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • 1 eetlepel maizena
  • handvol lavendel (wij gebruikten verse lavendel, maar gedroogde is ook prima)
  • 125 ml water
  • eetbare bloemen ter garnering
Citroen pavlova met lavendel siroop ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • keukenpapier
  • (citrus)rasp
  • siliconen spatel
  • bakplaat met bakpapier
  • kleine sauspan
  • garde
  • fijne zeef

Bereiden

1 uur 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/citroen-pavlova-met-lavendel-siroop


Voorbereiding -- 45 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier.

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje 300 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Rasp de citroen en voeg samen met het sap toe aan de eiwitten.

Voeg ook een mespunt zout en eetlepel maizena toe. Schep het eiwit op de bakplaat en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.

Citroen pavlova met lavendel siroop
Citroen pavlova met lavendel siroop

Citroen pavlova met lavendel siroop afmaken -- 15 minuten

Terwijl de pavlova in de oven zit, kun je de lavendel siroop maken. Was de verse lavendel als dit nodig is en voeg de helft hiervan samen met 125 ml water en 100 gram suiker toe aan de kleine sauspan. De rest van de lavendel gaan we gebruiken ter garnering. Breng het geheel aan de kook en kook het een paar minuutjes. Zeef dan de lavendel eruit. 

Serveer de pavlova in stukken met lavendel siroop en garneer met meer lavendel en eetbare bloemen. Wees voorzichtig met extra lavendel, deze is sterk van smaak. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.