Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Erg mals pronkstuk tijdens je volgende diner! Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker is super makkelijk, de slowcooker doet het werk voor je!

3 uur 10 minuten
4 personen
Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker ingrediënten
Recept beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in stukjes.

Pers het sap uit 1 citroen en meng met de gesneden peper en ongeveer 3 eetlepels honing. Snijd de 2e citroen in schijfjes. Breng aan alle zijden van de beenham ruim peper en zout aan.

Plaats de ham in de slowcooker en schenk het citroen en honing mengsel erbij. Verdeel de pruimenkwarten en citroenschijfjes rond en op de ham. 

Ham in een slowcooker
Ham in een slowcooker

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker afmaken – 3 uur

Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 3 uur. Controleer of de ham een kerntemperatuur heeft van 53 graden, omdat de ham het lekkerste is als deze nog rosé is.

Haal de beenham uit de slowcooker en dek af met aluminiumfolie om ongeveer 10 minuten te laten rusten.

Je kunt ervoor kiezen om het vocht te gebruiken zoals het is, of bindt het met bijvoorbeeld maizena tot een dikkere saus. 

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker
Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Snijd de beenham in plakken en serveer met bijvoorbeeld geroosterde aardappels en sperziebonen, of een andere groenten naar keuze. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
413.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.62 g
24.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.27 g
6.5 g
Eiwitten
32.05 g
Vezels
3.2 g
Natrium
1567.62 mg
Mineralen
Ijzer
2.04 mg
Calcium
40.99 mg
Magnesium
51.18 mg
Kalium
51.18 mg
Fosfor
524.24 mg
Koper
0.2 mg
Zink
3.06 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
35.51 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
1 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
0.88 µg
Foliumzuur
15.9 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.