Radijsjes worden meestal rauw gegeten, erg lekker door de salade. Maar tussen deze radijs recepten staan ook enkele gerechten met warme radijs.
Radijsjes zijn makkelijk te telen, ze groeien in nagenoeg elke soort grond en ze kunnen de lege plekken in je moestuin vullen. Er bestaan vele soorten radijs, van ronde rode tot grote langwerpige radijzen.
De meeste soorten kunnen op dezelfde manier gegeten worden, de meest voorkomende manier is rauw door een salade. Kort gebakken met enkel peper en zout zijn ze al overheerlijk, maar verwerkt zijn ze ook erg lekker om ze eens op een andere manier te eten.
Warme radijsjes:
Geroosterde radijsjes met mosterddressing
Pesto van radijsblad is al lekker op zichzelf, maar verwerkt in een filodeegpakketje nog net even lekkerder.
Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto
Dat warme radijsjes lekker zijn is je vast niet ontgaan. Couscous met groenten is altijd een succes, voeg er ook eens wat radijsjes aan toe.
Couscous met groenten en kippenpoten
Noedelsoep is altijd goed, deze versie met biefstuk en groenten is hier een favoriet. Mét radijsjes, in de soep, ook weer eens iets anders.
Noedelsoep met biefstuk en paksoi
Simpele gebakken radijsjes maken dit gerecht helemaal af, een luxe hoofdgerecht van malse eendenborst.
Malse eendenborst met romanesco
Radijsjes inmaken is makkelijk en super lekker, ze krijgen er ook nog eens een prachtige kleur van. De smaak heeft iets weg van zuurkool, maar dan met wat meer pit.
De ingemaakte radijsjes zijn heerlijk als onderdeel van een salade, maar ook bij een carpaccio.
Groene aspergesalade met eetbare bloemen
Voor deze salade kun je ingemaakte radijsjes of gewone radijsjes gebruiken, het is beide lekker.
Rosbiefsalade met mosterddressing
Een broodje en salade in één, met zalm, wortel, radijsjes en meer.
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas
Deze grote bonen zijn fantastisch qua smaak, maar ander soort bonen kunnen natuurlijk ook voor deze salade.
Een feestelijke salade met vis en venkel. Heerlijk als voorgerecht, zomaar, of tijdens de feestdagen.
Een heerlijke salade met kippendijen en geroosterde (punt)paprika. Ook hier passen de radijsjes wederom perfect bij.
Salade van botersla met kippendijen
Een pittige salade met biefstuk, munt en pinda's. En natuurlijk radijsjes.
Garnalen en radijsjes zijn ook een geweldige combinatie, dus ik maakte garnalenkroketjes en combineerde deze met radijs en sinaasappel.
Een heerlijke hummus om je groenten in te dippen, of als smeersel op brood. Deze versie met radijs is heerlijk zomers.
Thaise ingelegde radijsjes zijn een goede manier om de radijsjes langer te kunnen bewaren. Ze zijn heerlijk door een salade of met noedels.
Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/radijs-recepten
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.