Radijs recepten
Radijsjes zijn makkelijk te telen, ze groeien in nagenoeg elke soort grond en ze kunnen de lege plekken in je moestuin vullen. Er bestaan vele soorten radijs, van ronde rode tot grote langwerpige radijzen.
De meeste soorten kunnen op dezelfde manier gegeten worden, de meest voorkomende manier is rauw door een salade. Kort gebakken met enkel peper en zout zijn ze al overheerlijk, maar verwerkt zijn ze ook erg lekker om ze eens op een andere manier te eten.
Warme radijsjes:
Koude radijsjes:
Warme radijsjes
Geroosterde radijsjes zijn ontzettend lekker, ze zijn krokant en licht pittig. In combinatie met een simpele dressing zijn ze nóg lekkerder, de moeite waard om te proberen.

Geroosterde radijsjes met mosterddressing
Pesto van radijsblad is al lekker op zichzelf, maar verwerkt in een
filodeegpakketje nog net even lekkerder.

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto
Dat warme radijsjes lekker zijn is je vast niet ontgaan.
Couscous met groenten is altijd een succes, voeg er ook eens wat radijsjes aan toe.

Couscous met groenten en kippenpoten
Noedelsoep is altijd goed, deze versie met biefstuk en groenten is hier een favoriet. Mét radijsjes, in de soep, ook weer eens iets anders.

Noedelsoep met biefstuk en paksoi
Simpele gebakken radijsjes maken dit gerecht helemaal af, een luxe hoofdgerecht van
malse eendenborst.

Malse eendenborst met romanesco
Koude radijsjes
Radijsjes zijn heerlijk in vele soorten salades, maar maak er eens
boter van. Super simpel, het licht pittige combineert perfect met gezouten boter.

Radijsboter
Radijsjes inmaken is makkelijk en super lekker, ze krijgen er ook nog eens een prachtige kleur van. De smaak heeft iets weg van zuurkool, maar dan met wat meer pit.

Ingemaakte radijsjes
De ingemaakte radijsjes zijn heerlijk als onderdeel van een
salade, maar ook bij een carpaccio.

Groene aspergesalade met eetbare bloemen
Voor deze
salade kun je ingemaakte radijsjes of gewone radijsjes gebruiken, het is beide lekker.

Rosbiefsalade met mosterddressing
Een
broodje en salade in één, met zalm, wortel, radijsjes en meer.

Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas
Deze
grote bonen zijn fantastisch qua smaak, maar ander soort bonen kunnen natuurlijk ook voor deze salade.

Griekse witte bonensalade
Een feestelijke
salade met vis en venkel. Heerlijk als voorgerecht, zomaar, of tijdens de feestdagen.

Gebakken rode poon salade
Een heerlijke
salade met kippendijen en geroosterde (punt)paprika. Ook hier passen de radijsjes wederom perfect bij.

Salade van botersla met kippendijen
Een pittige
salade met biefstuk, munt en pinda's. En natuurlijk radijsjes.

Pittige biefstuksalade
Garnalen en radijsjes zijn ook een geweldige combinatie, dus ik maakte
garnalenkroketjes en combineerde deze met radijs en sinaasappel.

Garnalenkroketjes
Een heerlijke
hummus om je groenten in te dippen, of als smeersel op brood. Deze versie met radijs is heerlijk zomers.

Hummus met radijs
Thaise ingelegde radijsjes zijn een goede manier om de radijsjes langer te kunnen bewaren. Ze zijn heerlijk door een salade of met noedels.

Thaise ingelegde radijsjes