Radijs recepten

Radijsjes worden meestal rauw gegeten, erg lekker door de salade. Maar tussen deze radijs recepten staan ook enkele gerechten met warme radijs.

Radijs recepten

Radijsjes zijn makkelijk te telen, ze groeien in nagenoeg elke soort grond en ze kunnen de lege plekken in je moestuin vullen. Er bestaan vele soorten radijs, van ronde rode tot grote langwerpige radijzen.

De meeste soorten kunnen op dezelfde manier gegeten worden, de meest voorkomende manier is rauw door een salade. Kort gebakken met enkel peper en zout zijn ze al overheerlijk, maar verwerkt zijn ze ook erg lekker om ze eens op een andere manier te eten.

Warme radijsjes:

Koude radijsjes:

Warme radijsjes

Geroosterde radijsjes zijn ontzettend lekker, ze zijn krokant en licht pittig. In combinatie met een simpele dressing zijn ze nóg lekkerder, de moeite waard om te proberen.

Geroosterde radijsjes met mosterddressing Geroosterde radijsjes met mosterddressing

Pesto van radijsblad is al lekker op zichzelf, maar verwerkt in een filodeegpakketje nog net even lekkerder.

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto

Dat warme radijsjes lekker zijn is je vast niet ontgaan. Couscous met groenten is altijd een succes, voeg er ook eens wat radijsjes aan toe.

Couscous met groenten en kippenpoten Couscous met groenten en kippenpoten

Noedelsoep is altijd goed, deze versie met biefstuk en groenten is hier een favoriet. Mét radijsjes, in de soep, ook weer eens iets anders.

Noedelsoep met biefstuk en paksoi Noedelsoep met biefstuk en paksoi

Simpele gebakken radijsjes maken dit gerecht helemaal af, een luxe hoofdgerecht van malse eendenborst.

Malse eendenborst met romanesco Malse eendenborst met romanesco

Koude radijsjes

Radijsjes zijn heerlijk in vele soorten salades, maar maak er eens boter van. Super simpel, het licht pittige combineert perfect met gezouten boter.

Radijsboter Radijsboter

Radijsjes inmaken is makkelijk en super lekker, ze krijgen er ook nog eens een prachtige kleur van. De smaak heeft iets weg van zuurkool, maar dan met wat meer pit.

Ingemaakte radijsjes Ingemaakte radijsjes

De ingemaakte radijsjes zijn heerlijk als onderdeel van een salade, maar ook bij een carpaccio.

Groene aspergesalade met eetbare bloemen Groene aspergesalade met eetbare bloemen

Voor deze salade kun je ingemaakte radijsjes of gewone radijsjes gebruiken, het is beide lekker.

Rosbiefsalade met mosterddressing Rosbiefsalade met mosterddressing

Een broodje en salade in één, met zalm, wortel, radijsjes en meer.

Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Deze grote bonen zijn fantastisch qua smaak, maar ander soort bonen kunnen natuurlijk ook voor deze salade.

Griekse witte bonensalade Griekse witte bonensalade

Een feestelijke salade met vis en venkel. Heerlijk als voorgerecht, zomaar, of tijdens de feestdagen.

Gebakken rode poon salade Gebakken rode poon salade

Een heerlijke salade met kippendijen en geroosterde (punt)paprika. Ook hier passen de radijsjes wederom perfect bij.

Salade van botersla met kippendijen Salade van botersla met kippendijen

Een pittige salade met biefstuk, munt en pinda's. En natuurlijk radijsjes.

Pittige biefstuksalade Pittige biefstuksalade

Garnalen en radijsjes zijn ook een geweldige combinatie, dus ik maakte garnalenkroketjes en combineerde deze met radijs en sinaasappel.

Garnalenkroketjes Garnalenkroketjes

Een heerlijke hummus om je groenten in te dippen, of als smeersel op brood. Deze versie met radijs is heerlijk zomers.

Hummus met radijs Hummus met radijs

Thaise ingelegde radijsjes zijn een goede manier om de radijsjes langer te kunnen bewaren. Ze zijn heerlijk door een salade of met noedels.

Thaise ingelegde radijsjes Thaise ingelegde radijsjes


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/radijs-recepten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorige pagina
Moestuin
Volgende pagina →
Onze honden

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.