Hummus met radijs is een heerlijke dipsaus die er ook nog eens vrolijk uitziet met zijn prachtige groene kleur. Heerlijk voor de lente en zomer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken, of tot deze zacht geworden zijn.
Maak de radijsjes schoon door het blad eraf te snijden en deze goed te wassen. Verwijder vervolgens de uiteindes van de radijsjes en zet opzij.
Pel de knoflooktenen en pers het sap uit een halve citroen.
Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel een beetje van het (kook)vocht van de pot of een scheutje water om het extra smeuïg te maken.
Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen, tahin en de radijsjes met blad toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Breng op smaak met peper en zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.