Ohmydish.nl


Hummus met radijs

Hummus met radijs is een heerlijke dipsaus die er ook nog eens vrolijk uitziet met zijn prachtige groene kleur. Heerlijk voor de lente en zomer.

Hummus met radijs
20 minuten 6 personen Sauzen
Hummus met radijs

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram kikkererwten
  • 5 radijsjes met blad
  • 1 grote knoflookteen (of 2, afhankelijk van de sterkte van de knoflook die je gebruikt)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • een scheutje water
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Hummus met radijs ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & klein mesje
  • eventueel citruspers
  • keukenmachine

Bereiden

20 minuten 6 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-radijs


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht te wellen en erna ongeveer 30 minuten te koken, of tot deze zacht geworden zijn.

Maak de radijsjes schoon door het blad eraf te snijden en deze goed te wassen. Verwijder vervolgens de uiteindes van de radijsjes en zet opzij. Pel de knoflooktenen en pers het sap uit een halve citroen.

Hummus met radijs Hummus met radijs

Hummus met radijs afmaken -- 10 minuten

Plaats de gare kikkererwten in de keukenmachine samen met eventueel een beetje van het (kook)vocht van de pot of een scheutje water om het extra smeuïg te maken.

Voeg het citroensap, de gepelde knoflooktenen, tahin en de radijsjes met blad toe. Pureer het geheel in de keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met peper en zout. Heerlijk op brood of dip er gesneden rauwe groenten in, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Peren sorbet

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.