Deze Thaise ingelegde radijsjes zijn heerlijk door een salade of noedels. Eens een andere manier om radijsjes in te maken, met sojasaus en knoflook.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-08-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de radijsjes goed en verwijder de bladeren.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline doen, maar met een mes gaat natuurlijk ook.
Zorg ervoor dat de weckpotten gesteriliseerd zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten te koken in kokend water.
Verdeel de plakjes radijs over de weckpotten.
Voeg water, suiker en fijngesneden knoflook toe aan een sauspan en verwarm dit tot de suiker is opgelost.
Voeg dan de mirin en sojasaus toe en verwarm het dan nog kort. Schenk het mengsel, zo heet mogelijk, over de radijsplakjes tot net onder de rand en sluit de weckpot direct. Laat het geheel nu volledig afkoelen.
Tip: je kunt deze gemarineerde radijsplakjes nu erg lang bewaren, als deze bewaard worden op een donkere plek met zo min mogelijk temperatuurschommelingen.
Deze radijsplakjes zijn erg lekker gemengd door een salade zoals bijvoorbeeld bij een noedelsalade. Extra lekker met sesamzaadjes, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.