Pittige biefstuksalade
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pittige biefstuksalade

Geniet van deze heerlijke pittige biefstuksalade. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, bitter en zout. Geserveerd met een heerlijke entrecôte.

25 minuten
4 personen
Pittige biefstuksalade ingrediënten

Recept pittige biefstuksalade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak de wortelen en radijsjes schoon en schil deze. Pel de sjalot en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Verscheur een handvol verse muntblaadjes.

Schil de halve komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Maak de little gems schoon, en scheur de bladeren in grove stukken. Pers het sap uit 2 citroenen.

Pers 1 teentje knoflook uit in de kom en voeg er een kneep srirachasaus en een snuf (zee) zout aan toe. Voeg dan suiker, Worcestershiresaus en citroensap aan toe.

Roer met behulp van een lepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer citroensap nodig heeft. Zet de dressing aan de kant als deze klaar is. 

Pittige biefstuksalade
Pittisge biefstuksalade

De pittige biefstuksalade afmaken – 10 minuten

Hopelijk heb je een kwaliteit biefstuk gekocht, anders is het niet heel makkelijk om peper en zout in het vlees te drukken. Breng beide entrecôte stukken op smaak met flink wat peper en zout. 

Druk dit in het vlees met je handen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en wacht totdat de olie heet geworden is.

Bak beide entrecôte's aan beide kanten 2 tot 3 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Druk de vet-kant tegen de pan aan om het vet te doen smelten.

Bak de entrecôte's naar smaak, wij vinden medium-rare het lekkerst. Haal de biefstukken dan van het vuur af, en laat deze een aantal minuten rusten.

Giet de overgebleven sappen uit de pan over de steaks heen. Snijd de entrecôte's in mooie (dikke) reepjes.

Pak twee borden, voeg salade toe aan het midden van het bord en plaats elke entrecôte bovenop de salade.

Giet er dan de pittige saus overheen en garneer eventueel met ongepelde pinda's. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
191.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.55 g
11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.06 g
2 g
Eiwitten
17.35 g
Vezels
5.4 g
Natrium
483.9 mg
Mineralen
Ijzer
3.38 mg
Calcium
99.42 mg
Magnesium
52.62 mg
Kalium
52.62 mg
Fosfor
180.36 mg
Koper
0.21 mg
Zink
3.28 mg
Jodium
1.04 µg
Selenium
0.6 µg
Vitamines
Vitamine C
62.43 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
861.46 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
1.13 µg
Foliumzuur
65.88 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
95.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pittige biefstuksalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.