Ohmydish.nl


Pittige biefstuksalade

Geniet van deze heerlijke pittige biefstuksalade. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, bitter en zout. Geserveerd met een heerlijke entrecôte.

Pittige biefstuksalade
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pittige biefstuksalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 entrecôtes van ongeveer 200 tot 250 gram elk
  • Olijfolie
  • 2 wortelen
  • 6 radijsjes
  • Handvol muntblaadjes
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 sjalotje
  • 3 lenteuitjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 little gems
  • Vers gemalen zwart peper en (zee) zout
  • 1 teentje knoflook
  • Srirachasaus (te koop bij de toko)
  • 2 theelepels palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 citroenen (staat niet op de ingrediëntenfoto)
  • Gepelde en ongezouten pinda's ter garnering (optioneel)
Pittige biefstuksalade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Knoflookpers
  • Kom
  • Lepel
  • Dunschiller

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-biefstuksalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de wortelen en radijsjes schoon en schil deze. Pel de sjalot en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Verscheur een handvol verse muntblaadjes. Schil de halve komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Maak de little gems schoon, en scheur de bladeren in grove stukken. Pers het sap uit 2 citroenen.

Pers 1 teentje knoflook uit in de kom en voeg er een kneep srirachasaus en een snuf (zee) zout aan toe. Voeg dan suiker, Worcestershiresaus en citroensap aan toe. Roer met behulp van een lepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer citroensap nodig heeft. Zet de dressing aan de kant als deze klaar is.

Pittige biefstuksalade Pittisge biefstuksalade

De pittige biefstuksalade afmaken -- 10 minuten

Hopelijk heb je een kwaliteit biefstuk gekocht, anders is het niet heel makkelijk om peper en zout in het vlees te drukken. Breng beide entrecôte stukken op smaak met flink wat peper en zout. Druk dit in het vlees met je handen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en wacht totdat de olie heet geworden is. Bak beide entrecôte's aan beide kanten 2 tot 3 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Druk de vet-kant tegen de pan aan om het vet te doen smelten. Bak de entrecôte's naar smaak, wij vinden medium-rare het lekkerst. Haal de biefstukken dan van het vuur af, en laat deze een aantal minuten rusten. Giet de overgebleven sappen uit de pan over de steaks heen.

Snijd de entrecôte's in mooie (dikke) reepjes. Pak twee borden, voeg salade toe aan het midden van het bord en plaats elke entrecôte bovenop de salade. Giet er dan de pittige saus overheen en garneer eventueel met ongepelde pinda's. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Bramenijs
Volgend recept →
Wilde bramentaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.