Geniet van deze heerlijke pittige biefstuksalade. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, bitter en zout. Geserveerd met een heerlijke entrecôte.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de wortelen en radijsjes schoon en schil deze. Pel de sjalot en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Verscheur een handvol verse muntblaadjes.
Schil de halve komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Maak de little gems schoon, en scheur de bladeren in grove stukken. Pers het sap uit 2 citroenen.
Pers 1 teentje knoflook uit in de kom en voeg er een kneep srirachasaus en een snuf (zee) zout aan toe. Voeg dan suiker, Worcestershiresaus en citroensap aan toe.
Roer met behulp van een lepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer citroensap nodig heeft. Zet de dressing aan de kant als deze klaar is.
Hopelijk heb je een kwaliteit biefstuk gekocht, anders is het niet heel makkelijk om peper en zout in het vlees te drukken. Breng beide entrecôte stukken op smaak met flink wat peper en zout.
Druk dit in het vlees met je handen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en wacht totdat de olie heet geworden is.
Bak beide entrecôte's aan beide kanten 2 tot 3 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Druk de vet-kant tegen de pan aan om het vet te doen smelten.
Bak de entrecôte's naar smaak, wij vinden medium-rare het lekkerst. Haal de biefstukken dan van het vuur af, en laat deze een aantal minuten rusten.
Giet de overgebleven sappen uit de pan over de steaks heen. Snijd de entrecôte's in mooie (dikke) reepjes.
Pak twee borden, voeg salade toe aan het midden van het bord en plaats elke entrecôte bovenop de salade.
Giet er dan de pittige saus overheen en garneer eventueel met ongepelde pinda's. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.