Pittige biefstuksalade

(5)

Geniet van deze heerlijke pittige biefstuksalade. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, bitter en zout. Geserveerd met een heerlijke entrecôte.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pittige biefstuksalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 entrecôtes van ongeveer 200 tot 250 gram elk
  • Olijfolie
  • 2 wortelen
  • 6 radijsjes
  • Handvol muntblaadjes
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 sjalotje
  • 3 lenteuitjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 little gems
  • Vers gemalen zwart peper en (zee) zout
  • 1 teentje knoflook
  • Srirachasaus (te koop bij de toko)
  • 2 theelepels palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 citroenen (staat niet op de ingrediëntenfoto)
  • Gepelde en ongezouten pinda's ter garnering (optioneel)
Pittige biefstuksalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Knoflookpers
  • Kom
  • Lepel
  • Dunschiller

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-biefstuksalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de wortelen en radijsjes schoon en schil deze. Pel de sjalot en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Verscheur een handvol verse muntblaadjes.

Schil de halve komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Maak de little gems schoon, en scheur de bladeren in grove stukken. Pers het sap uit 2 citroenen.

Pers 1 teentje knoflook uit in de kom en voeg er een kneep srirachasaus en een snuf (zee) zout aan toe. Voeg dan suiker, Worcestershiresaus en citroensap aan toe.

Roer met behulp van een lepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer citroensap nodig heeft. Zet de dressing aan de kant als deze klaar is. 

Pittige biefstuksalade
Pittisge biefstuksalade

De pittige biefstuksalade afmaken -- 10 minuten

Hopelijk heb je een kwaliteit biefstuk gekocht, anders is het niet heel makkelijk om peper en zout in het vlees te drukken. Breng beide entrecôte stukken op smaak met flink wat peper en zout. 

Druk dit in het vlees met je handen. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en wacht totdat de olie heet geworden is.

Bak beide entrecôte's aan beide kanten 2 tot 3 minuten aan, afhankelijk van de dikte van het vlees. Druk de vet-kant tegen de pan aan om het vet te doen smelten.

Bak de entrecôte's naar smaak, wij vinden medium-rare het lekkerst. Haal de biefstukken dan van het vuur af, en laat deze een aantal minuten rusten.

Giet de overgebleven sappen uit de pan over de steaks heen. Snijd de entrecôte's in mooie (dikke) reepjes.

Pak twee borden, voeg salade toe aan het midden van het bord en plaats elke entrecôte bovenop de salade.

Giet er dan de pittige saus overheen en garneer eventueel met ongepelde pinda's. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.