Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

(6)

Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 wortelen
  • 1 rijpe tomaat
  • Sap van een halve citroen
  • 4-5 radijsjes
  • Broodje naar keuze
  • Zout en peper
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Krulsla
  • Crème fraîche
  • Klassieke Philadelphia roomkaas (grijze verpakking)
  • Aantal takjes verse dille
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller
  • Broodmes
  • Koksmes en snijplank
  • Rasp
  • Kleine kom
  • Grote kom
  • Grote lepel
  • Sladroger of schone keukendoek

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-gerookte-zalm-en-komkommer-roomkaas


Voorbereiding – 10 minuten

Was en snijd de twee wortelen julienne, dat wil zeggen in lange dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes.

Was de krulsla en droog deze met behulp van een sladroger of schone keukendoek. Doe de krulsla in een grote kom en giet olijfolie over de sla. Vermeng de olijfolie met de sla.

Snijd de blaadjes van 4-6 takjes verse dille zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de rijpe tomaat in partjes.

Rasp 1/4e komkommer door de middelgrote opening van je rasp in een kleine kom. Meng dan 2 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en peper & zout door elkaar.

Proef, en voeg eventueel meer crème fraîche toe. 

Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Het broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas afmaken – 5 minuten

Verdeel de sla, radijsjes, wortelen en tomaten partjes over een groot bord. Snijd de broodjes naar keuze open met een broodmes en besmeer de binnenkanten met de klassieke Philadelphia roomkaas. 

Gebruik de bolle kant van een grote lepel om de roomkaas uit te smeren. Verdeel nu de dunne plakjes rode ui over de 2 helften en leg er dan de zalm bovenop.

Verdeel nu het crème fraîche en komkommer mengsel over de zalm. Plaats het brood bovenop de krulsla en voeg peper en zout toe naar smaak. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Venkel gratin

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!