Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-07-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 08-10-2024
Was en snijd de twee wortelen julienne, dat wil zeggen in lange dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Was de krulsla en droog deze met behulp van een sladroger of schone keukendoek. Doe de krulsla in een grote kom en giet olijfolie over de sla. Vermeng de olijfolie met de sla.
Snijd de blaadjes van 4-6 takjes verse dille zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de rijpe tomaat in partjes.
Rasp 1/4e komkommer door de middelgrote opening van je rasp in een kleine kom. Meng dan 2 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en peper & zout door elkaar.
Proef, en voeg eventueel meer crème fraîche toe.
Verdeel de sla, radijsjes, wortelen en tomaten partjes over een groot bord. Snijd de broodjes naar keuze open met een broodmes en besmeer de binnenkanten met de klassieke Philadelphia roomkaas.
Gebruik de bolle kant van een grote lepel om de roomkaas uit te smeren. Verdeel nu de dunne plakjes rode ui over de 2 helften en leg er dan de zalm bovenop.
Verdeel nu het crème fraîche en komkommer mengsel over de zalm. Plaats het brood bovenop de krulsla en voeg peper en zout toe naar smaak. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.