Ohmydish.nl


Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.

Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas
15 minuten 1 persoon Lunch
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 wortelen
  • 1 rijpe tomaat
  • Sap van een halve citroen
  • 4-5 radijsjes
  • Broodje naar keuze
  • Zout en peper
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Krulsla
  • Crème fraîche
  • Klassieke Philadelphia roomkaas (grijze verpakking)
  • Aantal takjes verse dille
Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Dunschiller
  • Broodmes
  • Koksmes en snijplank
  • Rasp
  • Kleine kom
  • Grote kom
  • Grote lepel
  • Sladroger of schone keukendoek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 1 persoon Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-gerookte-zalm-en-komkommer-roomkaas


Dit recept is 100% geïnspireerd door Dominique en Yves van het Arty Café (foto onderaan) toen wij Bordeaux stad bezochten. Bezoek hun website hier!

Voorbereiding -- 10 minuten

Was en snijd de twee wortelen julienne, dat wil zeggen in lange dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Was de krulsla en droog deze met behulp van een sladroger of schone keukendoek. Doe de krulsla in een grote kom en giet olijfolie over de sla. Vermeng de olijfolie met de sla. Snijd de blaadjes van 4-6 takjes verse dille zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de rijpe tomaat in partjes.

Rasp 1/4e komkommer door de middelgrote opening van je rasp in een kleine kom. Meng dan 2 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en peper & zout door elkaar. Proef, en voeg eventueel meer crème fraîche toe.

Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Het broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas afmaken -- 5 minuten

Verdeel de sla, radijsjes, wortelen en tomaten partjes over een groot bord. Snijd de broodjes naar keuze open met een broodmes en besmeer de binnenkanten met de klassieke Philadelphia roomkaas. Gebruik de bolle kant van een grote lepel om de roomkaas uit te smeren. Verdeel nu de dunne plakjes rode ui over de 2 helften en leg er dan de zalm bovenop. Verdeel nu het crème fraîche en komkommer mengsel over de zalm. Plaats het brood bovenop de krulsla en voeg peper en zout toe naar smaak. Eet smakelijk!

Lunch bij arty cafe Bordeaux Lunch bij arty cafe Bordeaux

Onze inspiratie voor dit recept komt van het Arty Café in Bordeaux stad. Marco koos voor de zalm, Veronique had een variatie op een klassiek Frans gerecht genaamd Tartiflette (klik hier voor het recept). Zij hebben dat broodje "artyflette" genoemd, naar de naam van het café.


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Venkel gratin

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.