Salade van botersla met kippendijen

(3)

Deze vullende salade van botersla met kippendijen en geroosterde puntpaprika is klaar in 25 minuten. Recept voor 2 personen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Salade van botersla met kippendijen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram kippendijen
  • 1 rode, gele en 1 oranje puntpaprika
  • Botersla
  • Veldsla
  • Halve komkommer
  • Halve ui
  • Geitenkaas
  • 6 radijsjes
  • Handvol cashewnootjes
  • Olijfolie
  • Honing
  • Zout en peper
  • Optioneel: watercress, mosterdzaadjes ter garnering
Salade van botersla met kippendijen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Vork
  • Bakpan

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-van-botersla-met-kippendijen


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de sla en radijsjes. Snijd de ui in blokjes. Snijd de puntpaprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Gebruik de tanden van een vork om de komkommer over de lengte in te snijden, dit geeft het effect dat je op de foto's kunt zien.

Snijd de komkommer en de radijsjes zo dun mogelijk. Hak de cashewnoten grof. Maak de kippendijen schoon en wrijf deze in met olijfolie. Wrijf ook de puntpaprika's in met olijfolie. 

Salade van botersla met kippendijen
Salade van botersla met kippendijen

De salade van botersla met kippendijen afmaken -- 15 minuten

Verhit de bakpan op middelhoog vuur, en voeg de puntpaprika helften toe. Draai om de 2 minuten om en bak totdat ze zacht, in ongeveer 10 minuten tijd.

Haal de puntpaprika's dan uit de pan en voeg de kippendijen toe, samen met de in blokjes gesneden uien. Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen mooi bruin.

Voeg de botersla, veldsla, komkommer, puntpaprika en kippendijen toe aan een diep bord. Verkruimel geitenkaas over het bord. Garneer met gehakte cashewnootjes en eventueel watercress. 

Knijp wat honing over de salade uit, en breng op smaak met peper en zout. Je zult merken dat kippendijen veel meer smaak hebben dan kipfilets.

Dit komt doordat kippendijen simpelweg meer vet bevatten. Deze salade van botersla met kippendijen is lekker met een glas Chardonnay. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zoete aardappelsoep

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!