Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-11-2024
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.
Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.
Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.
Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.
Gebruik ondertussen een kleine blender of staafmixer om de saus glad te maken zodra de uien zacht zijn geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de braadworsten in stukjes, serveer met friet en de curry saus en maak af met een beetje kerriepoeder. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.