Duitse curryworst

(100)

Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Duitse curryworst

Ingrediënten


  • 4 braadworsten
  • 1 ui
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • zonnebloemolie
  • 200 gram ketchup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder + extra
  • snuf cayennepeper
  • 3 eetlepels azijn
  • 100 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • friet om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • kleine blender of staafmixer
  • frituurpan of airfryer
  • middelgrote bakpan & deksel

Duitse curryworst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duitse-curryworst


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.

Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.

Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.

Duitse curryworst
Duitse curryworst

Duitse curryworst afmaken – 20 minuten

Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.

Gebruik ondertussen een kleine blender of staafmixer om de saus glad te maken zodra de uien zacht zijn geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd de braadworsten in stukjes, serveer met friet en de curry saus en maak af met een beetje kerriepoeder. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
100 stemmen

0 reacties op Duitse curryworst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.