Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duitse-curryworst
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.
Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.
Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.
Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.
Gebruik ondertussen een kleine blender of staafmixer om de saus glad te maken zodra de uien zacht zijn geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de braadworsten in stukjes, serveer met friet en de curry saus en maak af met een beetje kerriepoeder. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!