Traditionele Duitse schnitzel
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Traditionele Duitse schnitzel

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.

20 minuten
3 personen
Traditionele Duitse schnitzel ingrediënten

Recept traditionele duitse schnitzel

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 20-01-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Traditionele Duitse schnitzels zijn gemaakt van dun gesneden karbonades, je kunt een vleeshamer met platte zijde gebruiken om een ietswat dikkere karbonade dunner te slaan.

Breng beide kanten van het vlees licht op smaak met peper en zout. Leg de 3 diepe borden naast elkaar. Voeg bloem toe aan 1 van de borden. Klop 2 eieren los in een ander bord en voeg paneermeel toe aan het laatste bord.

Dip de karbonades eerst in de bloem, en bedek het hele vlees met de bloem. Voeg de bebloemde karbonade dan toe aan het bord met het ei. Bedek beide kanten van het vlees met het ei en paneer deze in het laatste bord met het paneermeel.

Druk het paneermeel niet (te) hard in het vlees. 

Traditionele Duitse schnitzel
Traditionele Duitse schnitzel

De traditionele Duitse schnitzel bakken – 10 minuten

Giet de zonnebloemolie in een grote bakpan, nét genoeg om de schnitzels te laten "zwemmen", maar niet onder de olie te leggen. Controleer of de temperatuur goed is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.

Als er bubbels ontstaan, dan is de olie heet genoeg en kun je de schnitzels in de bakpan leggen. Bak de schnitzels 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.

Leg op een groot bord een laag keukenpapier. Haal de schnitzels uit de pan en plaats deze op het keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Serveer met een schijfje citroen.

Garneer de traditionele Duitse schnitzels met een aantal takjes peterselie, of een saus naar keuze. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
512.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.13 g
2.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.26 g
5.08 g
Eiwitten
44.58 g
Vezels
3.07 g
Natrium
626.31 mg
Mineralen
Ijzer
1.92 mg
Calcium
52.07 mg
Magnesium
64.77 mg
Kalium
64.77 mg
Fosfor
438.49 mg
Koper
0.3 mg
Zink
3.6 mg
Jodium
12.36 µg
Selenium
10.26 µg
Vitamines
Vitamine C
24.45 mg
Vitamine D
0.75 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.87 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
1.82 µg
Foliumzuur
49.3 µg
Vitamine E
0.47 mg
Vitamine K
3.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Traditionele Duitse schnitzel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.