Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-01-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Traditionele Duitse schnitzels zijn gemaakt van dun gesneden karbonades, je kunt een vleeshamer met platte zijde gebruiken om een ietswat dikkere karbonade dunner te slaan.
Breng beide kanten van het vlees licht op smaak met peper en zout. Leg de 3 diepe borden naast elkaar. Voeg bloem toe aan 1 van de borden. Klop 2 eieren los in een ander bord en voeg paneermeel toe aan het laatste bord.
Dip de karbonades eerst in de bloem, en bedek het hele vlees met de bloem. Voeg de bebloemde karbonade dan toe aan het bord met het ei. Bedek beide kanten van het vlees met het ei en paneer deze in het laatste bord met het paneermeel.
Druk het paneermeel niet (te) hard in het vlees.
Giet de zonnebloemolie in een grote bakpan, nét genoeg om de schnitzels te laten "zwemmen", maar niet onder de olie te leggen. Controleer of de temperatuur goed is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.
Als er bubbels ontstaan, dan is de olie heet genoeg en kun je de schnitzels in de bakpan leggen. Bak de schnitzels 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.
Leg op een groot bord een laag keukenpapier. Haal de schnitzels uit de pan en plaats deze op het keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Serveer met een schijfje citroen.
Garneer de traditionele Duitse schnitzels met een aantal takjes peterselie, of een saus naar keuze. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.