Ohmydish.nl


Traditionele Duitse schnitzel

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.

Traditionele Duitse schnitzel
20 minuten 3 personen Hoofdgerechten
Traditionele Duitse schnitzel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote eieren
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Peterselie
  • 1 citroen
  • 3 dunne karbonades zonder bot
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie (staat niet op de foto)
Traditionele Duitse schnitzel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • 3 diepe borden
  • Keukenpapier
  • Garde
  • 1 groot bord
  • Vleeshamer met een platte zijde (optioneel)

Bereiden

20 minuten 3 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traditionele-duitse-schnitzel


Voorbereiding -- 10 minuten

Traditionele Duitse schnitzels zijn gemaakt van dun gesneden karbonades, je kunt een vleeshamer met platte zijde gebruiken om een ietswat dikkere karbonade dunner te slaan.

Breng beide kanten van het vlees licht op smaak met peper en zout. Leg de 3 diepe borden naast elkaar. Voeg bloem toe aan 1 van de borden. Klop 2 eieren los in een ander bord en voeg paneermeel toe aan het laatste bord.

Dip de karbonades eerst in de bloem, en bedek het hele vlees met de bloem. Voeg de bebloemde karbonade dan toe aan het bord met het ei. Bedek beide kanten van het vlees met het ei en paneer deze in het laatste bord met het paneermeel.

Druk het paneermeel niet (te) hard in het vlees. 

Traditionele Duitse schnitzel
Traditionele Duitse schnitzel

De traditionele Duitse schnitzel bakken -- 10 minuten

Giet de zonnebloemolie in een grote bakpan, nét genoeg om de schnitzels te laten "zwemmen", maar niet onder de olie te leggen. Controleer of de temperatuur goed is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.

Als er bubbels ontstaan, dan is de olie heet genoeg en kun je de schnitzels in de bakpan leggen. Bak de schnitzels 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.

Leg op een groot bord een laag keukenpapier. Haal de schnitzels uit de pan en plaats deze op het keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Serveer met een schijfje citroen.

Garneer de traditionele Duitse schnitzels met een aantal takjes peterselie, of een saus naar keuze. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Geroosterde aardperen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.