Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zigeunersaus
Wrijf de champignons schoon met behulp van wat keukenpapier of een keukendoek. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode en groene paprika in reepjes.
Pel de uien en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes in dunne plakjes.
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de bakpan. Verhit de pan op midden-hoog vuur en fruit de knoflook en ui glazig.
Voeg dan de reepjes paprika, champignons, 1 theelepel chilipoeder en 3 theelepels paprikapoeder toe, bak mee totdat de reepjes paprika slap geworden zijn.
Voeg tomatenpuree, azijn en suiker toe. Meng alles goed door elkaar heen. Voeg een beetje water toe, totdat de zigeunersaus niet te dun, maar ook niet te dik is.
Voeg de gesneden augurkjes toe, roer alles goed door met een pollepel en blijf verwarmen totdat de zigeunersaus redelijk vloeibaar, maar ook stevig is.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Deze zigeunersaus is heerlijk op bijvoorbeeld een (kalfs)schnitzel. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.