Zigeunersaus
😍 81Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zigeunersaus veganistisch

Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.

35 minuten
4 personen
Zigeunersaus ingrediënten

Recept zigeunersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 28-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 18-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Wrijf de champignons schoon met behulp van wat keukenpapier of een keukendoek. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode en groene paprika in reepjes.

Pel de uien en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. 

Pompoen chutney
Zigeunersaus

De zigeunersaus afmaken – 20 minuten

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de bakpan. Verhit de pan op midden-hoog vuur en fruit de knoflook en ui glazig.

Voeg dan de reepjes paprika, champignons, 1 theelepel chilipoeder en 3 theelepels paprikapoeder toe, bak mee totdat de reepjes paprika slap geworden zijn.

Voeg tomatenpuree, azijn en suiker toe. Meng alles goed door elkaar heen. Voeg een beetje water toe, totdat de zigeunersaus niet te dun, maar ook niet te dik is.

Voeg de gesneden augurkjes toe, roer alles goed door met een pollepel en blijf verwarmen totdat de zigeunersaus redelijk vloeibaar, maar ook stevig is.

Proef en breng op smaak met peper en zout. Deze zigeunersaus is heerlijk op bijvoorbeeld een (kalfs)schnitzel. Smakelijk!

Tips!

Kun je vers gemaakte zigeunersaus invriezen?

Een zelfgemaakte zigeunersaus kun je prima bewaren in de diepvries. Gebruik hiervoor afsluitbare diepvrieszakken. Het beste is om de saus vacuum te verpakken met behulp van een vacumeermachine.

Met wat serveer je zigeunersaus?

De meest voorkomende combinatie is met friet (patat) en een schnitzel. Maar zigeunersaus is ook erg lekker op een hamburger of als saus bij een sjasliek.

Wat vind je van dit recept?

82 waarderingen
😍
81
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
131.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.91 g
12.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.25 g
0.57 g
Eiwitten
4.5 g
Vezels
5.72 g
Natrium
732.38 mg
Mineralen
Ijzer
5.58 mg
Calcium
58.95 mg
Magnesium
40.97 mg
Kalium
40.97 mg
Fosfor
107.51 mg
Koper
0.47 mg
Zink
1.17 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
130.75 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
63.75 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zigeunersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.