Ohmydish.nl


Zigeunersaus

Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.

30 minuten 4 personen Sauzen
Zigeunersaus

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 150 gram witte champignons
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 8 kleine (zure) augurkjes, of 4 grotere
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Glaasje water
  • Peper en zout naar smaak
Zigeunersaus ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Keukenpapier

Bereiden


30 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zigeunersaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Wrijf de champignons schoon met behulp van wat keukenpapier of een keukendoek. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode en groene paprika in reepjes.

Pel de uien en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes in dunne plakjes. 

Pompoen chutney
Zigeunersaus

De zigeunersaus afmaken -- 20 minuten

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de bakpan. Verhit de pan op midden-hoog vuur en fruit de knoflook en ui glazig.

Voeg dan de reepjes paprika, champignons, 1 theelepel chilipoeder en 3 theelepels paprikapoeder toe, bak mee totdat de reepjes paprika slap geworden zijn.

Voeg tomatenpuree, azijn en suiker toe. Meng alles goed door elkaar heen. Voeg een beetje water toe, totdat de zigeunersaus niet te dun, maar ook niet te dik is.

Voeg de gesneden augurkjes toe, roer alles goed door met een pollepel en blijf verwarmen totdat de zigeunersaus redelijk vloeibaar, maar ook stevig is.

Proef en breng op smaak met peper en zout. Deze zigeunersaus is heerlijk op bijvoorbeeld een (kalfs)schnitzel. Smakelijk!

Zigeunersaus: veelgestelde vragen

Kun je vers gemaakte zigeunersaus invriezen?

Een zelfgemaakte zigeunersaus kun je prima bewaren in de diepvries. Gebruik hiervoor afsluitbare diepvrieszakken. Het beste is om de saus vacuum te verpakken met behulp van een vacumeermachine.

Met wat serveer je zigeunersaus?

De meest voorkomende combinatie is met friet (patat) en een schnitzel. Maar zigeunersaus is ook erg lekker op een hamburger of als saus bij een sjasliek.

Aangeraden producten (4)

Wat vind jij van dit recept?
25 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Buikspek curry
Volgend recept →
Kersen sabayon

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.