Er zijn verschillende technieken en manieren om zelf ijs te maken, van sorbet tot roomijs en heb jij al eens van parfait gehoord? Zelfgemaakt ijs is veel lekkerder en je het kunt het zo zoet maken als je zelf wilt.
Naast zelf roomijs of sorbet maken, kun je natuurlijk ook gemakkelijk zelf waterijsjes maken. Een parfait is een soort ijs, het is het best te omschrijven als ‘stilstaand bevroren ijs’, aangezien je deze niet zal doorroeren tijdens het bevriezen.
Voor het luchtigste ijs maak je ijs in een ijsmachine, maar de recepten kun je eventueel ook zonder ijsmachine maken. Zet hiervoor het mengsel in de vriezer en roer zelf regelmatig tot het volledig is bevroren.
Bananenijs
1 uur bereidingstijdDit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs. Naar recept
Vijgenijs
55 minuten bereidingstijdMet maar 3 ingrediënten maak je het allerlekkerste vijgenijs heel gemakkelijk zelf. Een fluweelzacht ijs met gekarameliseerde vijgen en gecondenseerde melk. Naar recept
Chocolade parfait met passievrucht
25 minuten bereidingstijdEen parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is o.a. ideaal voor Pasen. Naar recept
Rabarbersorbet met vanille
1 uur bereidingstijdSuper romig ijs, zonder gebruik te maken van room. Fluweelzachte rabarbersorbet met vanille, een heerlijk lente toetje. Naar recept
Kokosijs
1 uur bereidingstijdDit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader. Naar recept
Zelf vanille roomijs maken
1 uur bereidingstijdZelf vanille roomijs maken is ontzettend lekker. Heb je het verschil tussen zelfgemaakt en gekocht vanille ijs al eens geproefd? Mmm! Naar recept
Chocolade sorbetijs
50 minuten bereidingstijdHeerlijk zelfgemaakt chocolade sorbetijs waar de pure chocoladesmaken écht naar voren komen. Klaar in 50 minuten, recept voor 1 liter sorbetijs. Naar recept
Koffie ijs
1 uur bereidingstijdZelf koffie ijs maken is heerlijk voor een zomerse dag of als onderdeel van een feestelijk dessert. Dit koffie roomijs smelt op je tong, is heerlijk romig, niet te zoet met een volle koffiesmaak. Naar recept
Ananascarpaccio met rozemarijnijs
50 minuten bereidingstijdMaak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker! Naar recept
Lavendel-honingijs
1 uur + 10 minuten bereidingstijdDit lavendel-honingijs is zacht van smaak door het gebruik van honing i.p.v. suiker. Een heerlijk romig ijs met een vleugje lavendel en optioneel citroen. Naar recept
Perzik roomijs
1 uur + 15 minuten bereidingstijdDit perzik roomijs is ontzettend zacht en romig met een volle perzik smaak. Te maken met de lekkerste perziken, room en suiker. Je kunt de suiker eventueel vervangen door honing. Naar recept
Caipirinha sorbet
50 minuten bereidingstijdDe klassieke Braziliaanse caipirinha cocktail, heerlijk fris door de limoen! Maak ook eens een caipirinha sorbet, perfect voor warme dagen. Naar recept
Groene thee parfait
25 minuten bereidingstijdEen parfait is een Frans dessert en is eigenlijk niet meer dan 'stilstaand bevroren ijs'. Oftewel bevriezen zonder te roeren. Groene thee parfait, zó romig Naar recept
Roze-peperijs
1 uur bereidingstijdRoze peperkorrels zijn eigenlijk geen echte peper, het zijn overheerlijke besjes met een peperige smaak. Maak er eens roze-peperijs mee, wij zijn fan! Naar recept
Meloen sorbet
50 minuten bereidingstijdMet maar een paar ingredienten kun je deze frisse meloen sorbet maken. Super makkelijk, best gezond en vooral erg lekker. Serveer het eens in een meloen. Naar recept
Er bestaan veel ijssmaken, want soms heb je zin in een klassieker zoals vanille roomijs, maar soms wil je eens iets anders. Bekijk hier al onze ijsrecepten.