Ohmydish.nl


Meloen sorbet

Met maar een paar ingredienten kun je deze frisse meloen sorbet maken. Super makkelijk, best gezond en vooral erg lekker. Serveer het eens in een meloen.

Meloen sorbet
50 minuten 6 personen Toetjes
Meloen sorbet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e piel de sapo meloen Je kunt bijvoorbeeld ook een Galia of honingmeloen gebruiken
  • 2 eetlepels poedersuiker of honing voor een geraffineerde suiker vrije variant
  • 1/2 citroen (sap)
  • optioneel: stukjes van een andere soort meloen om erbij te serveren. Wij gebruikten een cantaloupe meloen en serveerde ook de sorbet in de cantaloupe.
  • optioneel: klein handjevol basilicum blaadjes

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ijsmachine (wij gebruikten een 'Magimix turbine a glace')
  • foodprocessor of blender
  • citruspers
  • lepel
  • fijne zeef
  • meloenbolletjeslepel
  • goed afsluitbare bak

Bereiden

50 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meloen-sorbet


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je de piel de sapo meloen ook als kom gaat gebruiken, kun je het vruchtvlees er makkelijk uit scheppen met een lepel. Je kunt de grote meloen ook gebruiken om een mooie fruitsalade in te serveren. Als je deze niet wilt gebruiken, kun je het vruchtvlees heel makkelijk in stukken snijden ipv met een lepel.

Voeg de stukken meloen samen met het sap van een halve citroen, suiker of honing naar smaak toe aan de blender of foodprocessor. Pureer tot een glad mengsel en om het nog gladder te maken kun je deze door een fijne zeef drukken.

Meloen sorbet Meloen sorbet

Meloen sorbet afmaken -- 40 minuten

Schenk het meloen mengsel in de ijsmachine en draai dit tot ijs in ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Schep de sorbet dan in een goed afsluitbare bak en zet in de vriezer.

Als je extra meloen gebruikt om erbij te serveren, kun je mooie kleine balletjes maken met een meloenbolletjeslepel. Daarna kun je het resterende vruchtvlees uit de meloen scheppen met een lepel als je de meloen gaat gebruiken als kom zoals wij deden. Verdeel meloen sorbet samen met de cantaloupe meloenbolletjes over de kom en maak het af met fijngesneden basilicum blaadjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.