Ohmydish.nl


Meloen sorbet

Met maar een paar ingredienten kun je deze frisse meloen sorbet maken. Super makkelijk, best gezond en vooral erg lekker. Serveer het eens in een meloen.

50 minuten 6 personen Toetjes
Meloen sorbet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2e piel de sapo meloen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1/2 citroen (sap)
  • optioneel: stukjes van een andere soort meloen om erbij te serveren
  • optioneel: klein handjevol basilicum blaadjes

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Ijsmachine
  • foodprocessor of blender
  • citruspers
  • lepel
  • fijne zeef
  • meloenbolletjeslepel
  • goed afsluitbare bak

Bereiden


50 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meloen-sorbet


Voorbereiding -- 10 minuten

Tips: Je kunt bijvoorbeeld ook een Galia of honingmeloen gebruiken in plaats van een piel de sapo meloen. Vervang de poedersuiker door honing voor een geraffineerde suiker vrije variant.

Wij gebruikten een cantaloupe meloen voor de stukjes van een andere soort meloen, en serveerde ook de sorbet in de cantaloupe.

Als je de piel de sapo meloen ook als kom gaat gebruiken, kun je het vruchtvlees er makkelijk uit scheppen met een lepel. Je kunt de grote meloen ook gebruiken om een mooie fruitsalade in te serveren.

Als je deze niet wilt gebruiken, kun je het vruchtvlees heel makkelijk in stukken snijden ipv met een lepel.

Voeg de stukken meloen samen met het sap van een halve citroen, suiker of honing naar smaak toe aan de blender of foodprocessor. Pureer tot een glad mengsel en om het nog gladder te maken kun je deze door een fijne zeef drukken. 

Meloen sorbet
Meloen sorbet

Meloen sorbet afmaken -- 40 minuten

Schenk het meloen mengsel in de ijsmachine en draai dit tot ijs in ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Schep de sorbet dan in een goed afsluitbare bak en zet in de vriezer.

Als je extra meloen gebruikt om erbij te serveren, kun je mooie kleine balletjes maken met een meloenbolletjeslepel.

Daarna kun je het resterende vruchtvlees uit de meloen scheppen met een lepel als je de meloen gaat gebruiken als kom zoals wij deden.

Verdeel meloen sorbet samen met de cantaloupe meloenbolletjes over de kom en maak het af met fijngesneden basilicum blaadjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!