Meloen sorbet

(15)

Met maar een paar ingredienten kun je deze frisse meloen sorbet maken. Super makkelijk, best gezond en vooral erg lekker. Serveer het eens in een meloen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Meloen sorbet

Ingrediënten


  • 1/2e piel de sapo meloen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1/2 citroen (sap)
  • optioneel: stukjes van een andere soort meloen om erbij te serveren
  • optioneel: klein handjevol basilicum blaadjes

Kookgerei nodig


  • Ijsmachine
  • foodprocessor of blender
  • citruspers
  • lepel
  • fijne zeef
  • meloenbolletjeslepel
  • goed afsluitbare bak

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meloen-sorbet


Voorbereiding – 10 minuten

Wij gebruikten een cantaloupe meloen voor de stukjes van een andere soort meloen, en serveerde ook de sorbet in de cantaloupe.

Als je de piel de sapo meloen ook als kom gaat gebruiken, kun je het vruchtvlees er makkelijk uit scheppen met een lepel. Je kunt de grote meloen ook gebruiken om een mooie fruitsalade in te serveren.

Als je deze niet wilt gebruiken, kun je het vruchtvlees heel makkelijk in stukken snijden ipv met een lepel.

Voeg de stukken meloen samen met het sap van een halve citroen, suiker of honing naar smaak toe aan de blender of foodprocessor.

Pureer tot een glad mengsel en om het nog gladder te maken kun je deze door een fijne zeef drukken.

Meloen sorbet
Meloen sorbet

Meloen sorbet afmaken – 40 minuten

Schenk het meloen mengsel in de ijsmachine en draai dit tot ijs in ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Schep de sorbet dan in een goed afsluitbare bak en zet in de vriezer.

Als je extra meloen gebruikt om erbij te serveren, kun je mooie kleine balletjes maken met een meloenbolletjeslepel.

Daarna kun je het resterende vruchtvlees uit de meloen scheppen met een lepel als je de meloen gaat gebruiken als kom zoals wij deden.

Verdeel meloen sorbet samen met de cantaloupe meloenbolletjes over de kom en maak het af met fijngesneden basilicum blaadjes. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Meloen sorbet: Veel gestelde vragen

Kan ik de piel de sapo meloen vervangen?

Gebruik in plaats van een piel de sapo meloen bijvoorbeeld Galiameloen of honingmeloen gebruiken.

Is de meloen sorbet suikervrij?

Vervang het poedersuiker door honing voor een geraffineerde suiker vrije variant.

2 reacties op Meloen sorbet

Levi plaatste op 11-10-2019 om 06:44:42
Ziet er weer heerlijk uit, ga deze zeker proberen!
Ohmydish plaatste op 11-10-2019 om 09:16:03
Dankje Levi! Fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.